NYHET: Chargo skal løse et stadig økende problem: Mobilbrukernes "rekkeviddeangst".

Chargo skal hindre batteriangst

Gründer Even Moss Lundemo har ambisjoner om å utplassere flere tusen ladestasjoner for mobiltelefoner innen utgangen av 2020. Blant annet hos norske restauranter.

Publisert


Stadig flere av oss lider av batteriangst. Spørsmålet er bare hva du gjør du når telefonen går tom for batteri mens du er på farten og har glemt lader?

Det mener Chargo-gründer Even Moss Lundemo å ha (25) funnet svar på.

Han har i hvert fall startet selskapet som er Norges første utleienettverk av bærbare ladeenheter som skal utplasseres på barer, restauranter, kiosker og andre steder hvor folk ferdes.

– Kunden kan leie en powerbank gjennom en app som har et interaktivt kart over ulike ladestasjoner. Ved å scanne en QR-kode på ladestasjonen kan kunden løse ut en powerbank og senere levere den tilbake til en hvilken som helst annen stasjon i nettverket, sier Lundemo til Finansavisen.

Systemet er med andre ord ikke veldig ulikt bysykkel-systemet som har vært en brukersuksess av dimensjoner.

NB: Saken fortsetter under bildet.

Stort marked

ENKEL: Systemet er og fungerer som en powerbank.

Selskapet har allerede signert flere kontrakter for utplassering av ladestasjoner i Norge, og målet er at det alltid skal være en ladestasjon i nærheten.

Kundesegmentet er unge kvinner og menn mellom 18 og 30 år i urbane områder. Gründeren sier til økonomiavisen at omsetningspotensialet i Norden er på flere hundre millioner kroner, selv uten turister i regnestykket.

En av aktørene innen horeca-bransjen som har merket etterspørselen etter lademuligheter er Mat og Drikke-gruppen. De er blant annet kjent for steder som Lekter'n, Christiania, Albert Bistro og Louise Restaurant & Bar.

– Våre ansatte får veldig ofte forespørsler om det er mulig å lade telefonen bak bardisken. Ved å tilby en Chargo-stasjon har vi muligheten til å tilby gjesten en ekstra service uten ekstra håndtering fra vår side, sier Markus Gjelseth i Mat og Drikke, fortsatt til Finansavisen.

Ifølge Lundemo skal Chargo rulle ut ladestasjonene så raskt som mulig, helst i starten av februar.

 
Powered by Labrador CMS