Nå kan Ørjans mat bli din mat

Har du lyst å lage "verdensmestermat" på ditt kjøkken? Da bør du sikre deg et eksemplar av Ørjan Johannessens bok "Min mat".

Publisert Sist oppdatert

Ok, så er ikke boken blodfersk lenger, men alt tyder på at "Min mat" får en skikkelig oppsving etter Bocuse-triumfen i januar.

I boken tar Ørjan Johannesen leserne gjennom oppveksten i Bekkjarvik, foreldrenes matfokus, samarbeidet med Odd Ivar Solvold, økonomi og familietradisjoner. Ja, i tillegg til en lang rekke oppskrifter utviklet av familien Johannessen i Bekkjarvik. Samtlige oppskriver er akkompagnert av en liten historie og rettene er smakfullt illustrert, primært av Eirik Nilssen.

"Ærlig mat"

Boken kom opprinnelig ut på tampen av fjoråret og inkluderer i så måte ikke de siste måneders begivenheter. Det er heller ikke meningen. Dette er ikke konkurransemat. Dette er "ærlig mat", slik du får den servert på Bekkjarvik Gjestgiveri. Som han skriver selv:

– I denne boka forteller jeg om alt jeg har lært om mat. Det meste er ganske enkelt å lage, men noen ganske få retter krever konsentrasjon, presisjon og tid for topp resultat. Jeg har bare tre råd: Bruk så gode råvarer som mulig. Gjør det enkelt. Slip knivene dine.

Fakta om "Min mat"

Forfatter: Ørjan Johannessen – med inspirasjon fra andre på Bekkjarvik Gjestgiveri.

254 sider, innbundet

Omslag og design: Eirik Nilsen/Impuls Reklamebyrå/

Pris: 399 kroner

Forlag: Bris forlag