Første hotell med BREEAM-sertifisering

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Royal Christiania Hotell i sentrum av Oslo blir Norges første hotell sertifisert etter BREEAM-standarden. Skanska har oppdraget med å rehabilitere hotellet.

Samtidig er Royal Christiania Hotell Norges første rehabiliteringsprosjektet som sertifiseres etter BREEAM. Prosjektet viser at når kunde og entreprenør jobber tett og godt sammen for å finne de grønne løsningene, oppnås ønsket kvalitet på bygget og BREEAM Very Good, på et krevende rehabiliteringsprosjekt.

- Jobben med BREEAM-sertifiseringen har vært utfordrende og lærerik, men med god intern kompetanse løser vi dette effektivt. I dette tilfellet sitter kunden igjen med et miljøriktig bygg som har satt en ny standard i det norske markedet, sier konserndirektør i Skanska, Per Ola Ulseth i en pressemelding.    

BREEAM (BRE Environmental Assessment Method) er et miljøklassifiseringssystem som eies av den britiske organisasjonen BRE. BREEAM dekker alle de viktigste miljøområdene og stiller krav innenfor følgende kategorier: Prosjektstyring, helse og innemiljø, energi, transport, vann, materialer, landskap og økologi, lokal forurensing og avfall. 

 - Vi i Skanska har satt oss hårete mål for grønn bygging. Vi skal være den ledende grønne entreprenøren og være en aktør som bidrar til nytenking og gå foran i bransjen. Å få sertifisert det første hotellet til Very Good etter BREEAM er et av flere steg, og gir et viktig signal.  Vi viser at vi både kan bygge og rehabilitere grønne bygg, men vel så viktig er det at kunden er fremtidsrettet og villig til å satse på grønne løsninger. Vi er også glade for at kunder som DNB Næringseiendom setter høye krav til oss som skal utføre jobben, noe som bidrar til en grønnere bransje, sier Ulseth.

Teaser:

Royal Christiania Hotell i sentrum av Oslo blir Norges første hotell sertifisert etter BREEAM-standarden. Skanska har oppdraget med å rehabilitere hotellet.

Thumbnail Image: