Bygger hotell i "isbre"

Rett utenfor Oslo skal det bygges et mega-anlegg for skisport, formet som en isbre. Slikt blir det hotell av.

Publisert Sist oppdatert

10 minutter unna Oslo sentrum, nærmere bestemt i Lørenskog, skal det bygges en 36.000 kvadratmeters stor arena dedikert til langrenn, alpint og freeski. I tilknytning til anlegget skal det også bygges en stor vinterpark på størrelse med Tjuvholmen, som blant annet skal huse hotell, restauranter, leiligheter og skiservice. Hvem som skal drive hotelldelen er foreløpig ikke kjent.

– Vi skal bygge mye mer enn skihall. Vi skal bygge en destinasjon for vår nasjonalidrett tilpasset både barn, mosjonisten og topp- og breddeutøvere. Du kan si vi skal bringe snøen til byen, bidra til rekruttering til idretten og skape en kultur rundt skisporten. Vi vil skape et godt samlingssted for vintersport, sier Kjetil Fladmark Larsen, daglig leder av Lørenskog vinterpark, til osloby.no.

Hotell først

Kommunen har allerede godkjent planene og kun en avgjørelse i fylkeskommunen gjenstår før prosjektet for alvor kan skyte fart. Kostnaden for kjerneaktivitene beregnes til 1.2 milliarder kroner.

Knut E. Helland, kommunaldirektør i teknisk avdeling ved Lørenskog kommune, sier at 2018 er en målsetning.

– Først skal skihallen og hotellet bygges, så kommer resten av vinterparken. Målet er å åpne i 2018, sier Helland til osloby.no