NY EIER: Laksegiganten Meidell AS fikk tilslaget på Hotel Admiral i Bergen, og overtar eiendommen 1.september. Hotellet har vært driftet av Strawberry gjennom franchise.

Selger hotell i Bergen sentrum

210 rom og store konferansefasiliteter. 

Hotel Admiral ligger ved sjøfront i C. Sundts gate med utsikt mot Bryggen, Vågen og Fløyen og i gåavstand til Bergens forretningsdistrikt, og består av 210 hotellrom og tilbyr konferansefasiliteter i naboeiendommen. 

Den 10.000 m2 store hotelleiendommen er leid ut til Clarion Hotel Admiral AS, som er en del av Strawberry-gruppen. Kjøper er Meidell AS. Overtakelse er 1. september 2023, heter det i en pressemelding fra DNB Livsforsikring. 

– Vi har over tid vært på utkikk etter en prestisje-eiendom i Bergen Sentrum og Hotell Admiral vurderte vi som en unik mulighet. Eiendommen ligger godt plassert både for turist- og forretningsreisende. Transaksjonen passer inn i vår strategi om økt satsing på eiendom. Vi ser frem til å jobbe tett med leietager fremover, uttaler Torbjørn Bøthun, investeringsdirektør i Meidell AS.

KULE ROM: Hotellet fra 1987 har 210 hotellrom og totalt 401 sengeplasser, og ligger fantastisk plassert nede ved vannet.

Meidell AS eier blant annet ett av de ledende oppdrettskonsernene i Norge innen produksjon og eksport av laks til det internasjonale markedet. Hovedvirksomheten er lokalisert i Sunnhordland ved munningen til Hardangerfjorden, mellom Bergen og Stavanger. Hovedkontoret til Meidell konsernet ligg på Onarheim i Sunnhordland.

– Salget inngår i en justering av DNB Livsforsikring sin eiendomsportefølje. Vi er veldig tilfredse med jobben som ble gjort fra DNB Næringsmegling og Nordic Hotel Consulting som bidro til stor interesse fra både internasjonale, nasjonale og lokale investorer. Denne flotte eiendommen har vært i DNB Livs eie i en årrekke og når vi nå velger å selge er vi tilfredse med å oppnå en god pris ved salget. Vi er fornøyd med at kjøper av hotellet er en lokal aktør og vi ønsker Meidell AS lykke til med videre forvaltning, sier Gro Boge, Administrerende direktør i DNB Næringseiendom.

DNB Næringsmegling og Nordic Hotel Consulting har vært selgers rådgivere. Transaksjonen gjennomføres ved salg av 100 prosent av aksjene i selskapet Admiral Hotel Hjemmel AS.

Powered by Labrador CMS