BERGENSBØLGE: Crewet som har en stor del av æren for at Bergen nå har fått sin første stjerne i Michelin-guiden.

Bergens første Michelin-stjerne

I mai 2019 var Bare Vestland og Bare Børsen på randen av konkurs. Ni måneder senere har de sikret Bergens første stjerne i Michelin-guiden.

Publisert Sist oppdatert

- Endelig kommer stjernen til Bergen! Dette er en ekte lagseier, sier Kjetil Smørås, administrerende direktør i De Bergenske som eier BARE Restauranten.

- At en restaurant i Bergen får en stjerne i Michelin-Guiden er veldig viktig for Bergen, for kokkefagmiljøet, for matturisme og selvfølgelig for vårt renomme, sier Smørås.

Tilhører Bergen Børs Hotel

I det historiske bygget til Bergen Børs Hotel fra 1862, like ved Torgallmenningen i Bergen, ligger det som fra nå av må kunne omtales som Bergens beste restaurant. I starten av 2019 så likevel fremtidsutsiktene mørke ut, grunnet dårlig økonomi og utestående regninger. Løsningen ble at De Bergenske, som fra før eide bygget, kjøpte restauranten.

- Vi kom inn med struktur, systematikk og frisk kapital. På den måten kunne gründerne Øystein Ellingsen og Morten Tungesvik fokusere enda mer på opplevelsen, maten og servicen, sier Kjetil Smørås.

Har drømt om dette

Allerede samme dag som det ble annonsert at Kjetil Smørås og De Bergenske hadde kjøpt BARE Restaurant ble visjonen uttalt. Michelin-stjerne innen 2021.

- Fra dag en er restauranten drevet med en kvalitet som om man allerede hadde Michelin-stjerne. Da vi kom inn på eiersiden var derfor visjonen enkel, Michelin-stjerne innen to år. Å klare det allerede i år er en stor glede for alle som har jobbet for å få dette til, sier Smørås.

- Dette er absolutt en lagseier. Alle har brent for at vi skal klare dette og levert høyt nivå over tid. Vi har mange unge talentfulle kokker som alltid ønsker å utvikle faget, dette sammen med erfaringen Morten og andre har fra topprestauranter i London, New York og Oslo har vært nøkkelen til suksess, sier Smørås.     

KOKKEKUNST: Disse to står bak grytene og lager kunst.

Kjærlighet til råvarer

Kjærligheten til lokale råvarer har stått i sentrum av BARE Restaurant sin satsning.

- BARE Restaurant er bygget opp rundt kjærligheten til råvarene i nærområdet og ønsket om å presentere dem på en kreativ og velsmakende måte, sier Kristian Bretten Vangen, Kjøkkensjef på BARE Restaurant.

-  Å kunne tilby gjestene våre produkter fra småskalaprodusenter som hjort fra Fusa, sjøkreps fra Nordhordland og kråkeboller fra Øygarden tror vi er med å løfte frem Vestlandet og norske råvarer som et gastronomisk høydepunkt, sier Vangen.

Om Bare Restaurant:

- BARE restaurant er lokalisert som en del av Hotel Bergen Børs.

- Restauranten har en spektakulær bar med plass til 50 mennesker. Selve restauranten har også 50 sitteplasser. 

- Det er en variert kundegruppe som bruker BARE restaurant. Alt fra par på romantisk date og bergensfamilier som er ute og spiser, til turister og forretningsfolk på jakt etter en gastronomisk opplevelse er innom restauranten. 

Powered by Labrador CMS