Unike Hoteller overtar Rømskog Spa & Resort med 44 rom 1. januar 2024. Hotellet, som har vært eid av Bakkegruppen, har slitt med å tjene penger på hotelldriften de siste årene.
Unike Hoteller overtar Rømskog Spa & Resort med 44 rom 1. januar 2024. Hotellet, som har vært eid av Bakkegruppen, har slitt med å tjene penger på hotelldriften de siste årene.

Unike Hoteller kjøper Rømskog Spa

Overtar både eiendommen og hotelldriften fra Bakkegruppen. 

Publisert Sist oppdatert

– Dette er et fantastisk hotell, men vi har i vår tid ikke klart å få helt susen på det resultatmessig. Nå overlater vi dette til noen som drifter og kan følge opp tett, slik at hotellet blir det objektet det fortjener å være. Vi er flinke til å bygge rekkehus, leiligheter og næringslokaler, men hotelldrift er ikke vår spesialitet. Jeg tror begge parter er fornøyde med avtalen som foreligger, sier Jørgen Ittelin-Brynildsen i Bakkegruppen til Indre Akershus Blad. 

Les også: Ekteparet bygde hotell på egen tomt

Fra  nyttår overtar Unike Hoteller Rømskog Spa & Resort med 44 rom. Dette er kjedens hotell nummer 15. Ifølge lokalavisen møttes partene for første gang for to måneder siden, og sist uke ble avtalen signert. 

Konserndirektør og eier i Unike Hoteller, Morten Christensen, ønsker ikke kommentere hva de måtte betale for hotellet. Derimot understreker han at samtlige ansatte blir med videre. 

Konserndirektør og medeier i Unike Hoteller, Morten Christensen.
Konserndirektør og medeier i Unike Hoteller, Morten Christensen.

– Dette har gått veldig fort, og motparten var løsningsorientert i forhandlingene. Det hender vi kommer inn i møter hvor det er en fremtidstro som ikke stemmer med virkeligheten, men her var det realisme. Vi er veldig nøye med å ikke endre for raskt, og de ansatte vil fortsette å jobbe som vanlig. Vi skal ikke rokke ved produktet som allerede er her, men tilpasse oss. Hotellet blir ikke noe dårligere, men det kommer inn nye elementer soma gjør at det blir ett hakk opp. 

Rømskog er en skogsperle i Aurskog-Høland kommune, og har over 100 sjøer og tjern - men bare 700 fastboende. Hotellet skal i sin tid kostet 150 millioner kroner å bygge. 

Les også: Pusset opp for 30 millioner kroner

– Etter full oppgradering, med en stor investering, i 2019 kom pandemien hvor det var helt eller delvis stengt. Så kom energikrisen, og med varme utendørsbasseng, badstuer og så videre har det påvirket resultatet. Nå til slutt har økonomisk usikkerhet i befolkningen også vært en utfordring. Bakkegruppen er ikke hotelldrifter, og en hotellkjede som unike Hoteller med stordriftsfordeler og mye annet, har gode forutsetninger for å kunne lykkes her, sier Jørgen Ittelin-Brynildsen.

Powered by Labrador CMS