Buchardt raser mot «hotellbingo» i Stavanger

Arthur Buchardt og Helen & Hard føler seg urettferdig behandlet etter at de kampen om hotelltomt for Petter Stordalen.    

Publisert Sist oppdatert

Tre hotellinvestorer kjempet om å retten til å bygge hotell på kremtomt i Bjergsted i Stavanger. I mai ble det klart at formannskapet i kommunen valgte prosjektet til Petter Stordalens gruppe framfor Arthur Buchardt og Sjur Lærdal. Dette til tross for at en faggruppe rangerte Buchardt foran de to konkurrentene.

LES OGSÅ: Danket ut rivalene i tomtekamp

I et brev til ordfører Christine Sagen Helgø omtaler Buchardt og arkitektene Helen & Hard politikernes oppførsel som uprofesjonell og useriøs.

Arthur Buchardt sier til Stavanger Aftenblad at kommunen ikke har fulgt sine egne kriterier for å velge partner til hotellprosjektet.

- Innbydelsen var tydelig, kriteriene var tydelige og fremdriftsplanen var tydelig. Likevel ble valget foretatt på andre og ukjente premisser, og ikke på evalueringsutvalgets faglige vurdering og innstilling, sier han.

Buchardt ønsker ikke omkamp, men sier det er viktig å påpeke feil. Han mener kommunen har opptrådt uprofesjonelt overfor både deltakerne i konkurransen og kommunens fagansatte.

Siv Helene Stangeland i Helen & Hard understreker at brevet ikke er et uttrykk for noen "dårlig taper"-mentalitet.

- Vi har tapt mange konkurranser, så akkurat det er en del av gamet. Det spesielle i denne saken er at politikerne i siste sving ikke holder seg til de prosedyrer og kriterier de selv har valgt å legge vekt på i invitasjonen. Dersom det er så tilfeldig viktige byutviklingsmessige beslutninger blir foretatt i Stavanger, mener vi det er veldig alvorlig. Som arkitekter som jobber med å skape bærekraftig arkitektur, spør vi oss selv om hvilken rolle vi da har i utviklingen av byen, sier Stangeland.

Ordfører Christine Sagen Helgø sier at hun ikke vil ta initiativ til noen redegjørelse, slik Buchardt og Helen & Hard ber om.

- Denne saken har fått en veldig grundig behandling i kommunen. I min tid i politikken kan jeg ikke huske en sak som er blitt grundigere behandlet. Jeg tror neppe de ville ha skrevet dette brevet, hvis det var de som hadde fått oppdraget, sier hun til Aftenbladet.

LES OGSÅ: Nå vil han bygge Norges høyeste

Powered by Labrador CMS