
Tok over cocktailbaren på Four Seasons i Athen
Britannia Bar i Trondheim ble nylig invitert til å representere Norge under en «Norwegian Takeover» i cocktailbaren AVRA ved Four Seasons Astir Palace i Athen, et hotell rangert som verdens 35. beste av The World’s 50 Best Hotels i 2023.

Sammen med den anerkjente baren HIMKOK i Oslo, rangert som verdens 11. beste bar (The World’s 50 Best Bars), serverte Britannias bartendere signaturcocktails basert på trønderske råvarer.
– Vi ønsket å vise frem det beste Trøndelag har å by på, og serverte cocktails med ingredienser som granskudd fra Fosen, smør fra Rørosmeieriet, hvite rognebær og rabarbra fra Inderøy, forteller Øyvind Lindgjerdet, Executive Bar Manager ved Britannia Hotel.
– Responsen var fantastisk, både fra barbransjen i Athen og fra hotellets internasjonale gjester. Flere har allerede kontaktet oss og planlegger å besøke oss i Trondheim. Å dele denne opplevelsen med våre gode venner fra HIMKOK, gjorde kvelden ekstra spesiell og minneverdig for oss.

Kjente signaturdrinker

Cocktailene fra Britannia Bar inkluderte blant annet BLEKEN, NORUM og CECILIE, kjente signaturdrinker med lokal forankring og norsk akevitt i sentrum.
Britannia Bar føler de har mye til felles med AVRA, fra interiør til filosofi rundt service og menyutvikling.
Med sitt sterke fokus på sesongbaserte, greske råvarer og en cocktailmeny preget av bærekraft og kreativitet, regnes AVRA som en av Europas mest ikoniske hotellbarer.
I Athen fikk teamet fra Britannia Bar møte et publikum på rundt 100 personer, og delte både cocktailhistorier og smaker fra Midt-Norge.
– Britannia Bar er allerede godt etablert i Norge og Norden. Slike samarbeid er spennende, men også viktig for å vise frem Trøndelag, Britannia Bar og Britannia Hotel til et større publikum. Om verden ikke kommer til Trondheim, så tar vi Trondheim ut i verden.