Service og smil

Publisert Sist oppdatert

Quality Hotel Augustin ligger sentralt plassert i Kongens gate midt i Trondheim sentrum. Hotellet har 139 rom, har 15 møtelokaler med kapasitet fra 2 – 130 deltagere, egen restaurant og bar. For egen regning kan vi tillegge at noen av hotellrommene er i minste laget.

Vi treffer Selva Selvakandan, hotellets Food &, Beverage sjef, en kveld vi valgte hotellets restaurant for ”After Work” bufffet. Selva, som er en typisk ”fikser” smilte og plasserte oss ved et bord. Til tross for sine mange gjøremål, var han stadig innom med et smil for å ta opp bestilling på drikke eller bare for å høre om alt var i orden. Etter en lang dag, en god middag med kaffe og dessert, var vi klar for en liten runde i baren før hotellets usedvanlige gode senger lokket på oss. Der traff vi en smilende Selva igjen, denne gangen i rollen som bartender.

Selva Selvakandan har jobbet ved hotellet i åtte år. Han kom opprinnelig fra Sri Lanka i 1985, er utdannet både som kokk og servitør og har i tillegg hotellhøyskolen i Stavanger. Selva tok fagbrevene på Trondheims ærverdige hotell, Hotell Britannia. Han har jobbet litt forskjellige steder som kokk, servitør, kjøkkensjef og hovmester i rundt 6 år, før han startet på hotel Augustin. Etter en så imponerende merittliste forstår vi både den gode servicen og smilet som alltid ligger på lur.

Vi spurte Selva om hva han ville anbefale oss å drikke. Selv om han ble litt flau av fokuset på seg selv, intervjuformen og kamera, ble resultatet førsteklasses. Den første drinken, som han kalte ”Røde genser”, var søt og god, litt frisk og rødlig i fargen. Den andre drinken ble en ”Høst drink” som var frisk, litt sur/søt og en god tørstedrikk. Fargen på drinken var høstgul.

Begge drinkene ble servert med isbiter og på forespørsel fortalte Selva oss at han ble nødt til å improvisere litt, fordi utvalget i baren ikke var all verden.

Vi ble fristet til å spørre Selva om norsk kultur.

- Jeg føler meg som en Trønder og har tidligere vært gift med en. Nordmenn er sjenerøse og jeg føler meg som en nordmann, sa han. Selva fortalte oss at han trives godt i den hektiske jobben.

- Vi har mange hyggelige stamgjester og gode kollegaer som er flinke til å jobbe og stå på, sa han, som selv har ansvaret for tre kokker og fem servitører. Selva forttalte at resepsjonen oftest betjener baren og at han selv kun jobber i baren når pågangen blir stor.

Røde genser
4 cl Russian Vodka
2 cl Aprikos brandy
Seven up
Litt Grenadinn jordbær
Lime

Høst drink
4 cl Russian vodka
4 cl Contreu
Litt lime
Litt eplemost
Seven up


Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS