Ikke lenger science fiction

Publisert Sist oppdatert

Måten skurken blir identifisert på i en krim eller tv serie kan føles veldig science fiction. Man zoomer seg inn på et fødselsmerke fra flere hundre meters hold, eller peiler seg inn på en brukket negl fra usannsynlige avstander. Representanter fra statsministerens kontor så vel som Norges Bank og øvrige deler av norsk næringsliv fikk imidlertid se at fremtidens overvåkning er her allerede, da verdens største sikkerhetsselskap G4S nylig inviterte til åpent hus på Fornebu.

Kameraovervåking for fremtiden

Sammen med sikkerhetsselskapets samarbeidspartnere og leverandører, kunne G4S vise frem løsninger for kameraovervåking som tidligere ikke har vært mulig. En av nyhetene man kunne ta nærmere i øyesyn, var Avigilons IP kamera med en oppløsning på opptil 16 megapixler. Superkameraet gjør at man kan zoome seg inn på et objekt fra flere hundre meters hold, og samtidig se hvilken farge vedkomne har på øynene.

Det de gjør i tv serien «24», kan du nå gjøre i ditt eget sikkerhetsanlegg, sier Arne Grave, Salgssjef i G4S.

Erstatter 10-20 vanlige kamera

Vanlig standard for sikkerhetssystem med kameraovervåking er en oppløsning på 1-3 megapixler. Et kamera på 16 megapixler er dermed helt unikt, da det ikke bare oppdager tyvene, men setter en helt ny standard for identifisering.

– De beste systemene innen video overvåkning som til nå har vært tilgjengelig på markedet, har vært kameraer med billedoppløsning på 5-7 megapixler. Det sier seg selv at et kamera med dobbelt så høy oppløsning byr på helt nye muligheter. Et kamera som dette brukt på riktig måte kan erstatte 10-20 ”vanlige” kamera. Samtidig gir det svært lave kostnader knyttet til installasjon og vedlikehold. Ved å kunne fange inn så mye detaljert informasjon kombinert med IndigoVisions unike programvare for å utnytte informasjonen, sikrer man at ingen hendelser går tapt, forteller Grave.

Fokus på de riktige løsningene

Med en statistikk som viser at vinningskriminaliteten i Norge har skutt i været det siste året, har de fleste nordmenn fått øynene opp for hvor viktig det er å sikre sine eiendeler. Bare i juni og juli økte G4S salget av boligalarm med 61 prosent fra året før, og salget har på ingen måte bremset opp utover høsten. En lignende utvikling ser man også på storkundemarkedet. Men selv om tyvene blir smartere og næringslivet er nødt til å følge med i utviklingen, mener Grave man må huske på at system, teknologi og løsninger aldri er bedre enn måten de blir levert på.

– Det viktigste er å finne sitt behov. De dyreste og mest tekniske løsningene trenger ikke nødvendigvis å være hva man trenger. Med dette arrangementet ønsker vi derfor å dele av vår solide erfaring innen vakthold og sikkerhet. Vi har i takt med den teknologiske utviklingen investert i den nødvendige kompetansen, som gjør at vi behersker alle tilgjengelige teknologier på markedet, sier Grave.

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS