Hotellgründer fra det hinsidige

Publisert Sist oppdatert

En engelsk gjest, som bodde på rom fem, våknet en natt av en isende vind gjennom rommet, før han fikk se en hvitkledd kvinne med knute i nakken. Hun sto ved siden av sengen noen øyeblikk, så forsvant hun. Først trodde engelskmannen at en drøm hadde spilt ham et puss, men dagen etter fortalte han hotellansatte om opplevelsen og beskrev kvinnen så nøyaktig han kunne. De bekreftet at det måtte være Christina som hadde vært på ferde – igjen.

Ved andre anledninger har Christina spilt biljard og piano til gjestene og personalets bestyrtelse. «Så se opp!» lyder den velmente anbefalingen i hotellets skriv.

I sin tid tok den driftige Christina Johansson og stasjonshotellet hennes i mot mange små og store, både med og uten kroner. Svenskekongen Oscar 2. besøkte stedet mange ganger under sine reiser Kristiania. Den tyske keiser Wilhelm 2. og flere andre europeiske kongeligheter kom innom, og mange nordmenn erfarte hva for en dyktig matmor som fantes i Ed og den gode service hun tilbød.

Det hører med til historien om stasjonshotellet i Ed at det naturlig nok lider en smule av togene, som passerer bygget med bare fem, seks meters avstand adskillige ganger i døgnet. Det merkes særlig nattestid. Og vi snakker ikke her om spøkelsestog!

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS