Faglært på Frøya

Publisert Sist oppdatert

Frøya ligger ytterst på Trøndelagskysten, to timer fra Trondheim med bil eller båt.
– Hotellhistorien går tilbake til 1976, da brødrene Bekken bestemmer seg for å flytte tilbake til Frøya, etter å ha jobbet i Trondheim noen år i hotell og restaurantbransjen, forteller hotellsjef Ann Christin Gulbrandsen.

Utgangspunktet var ”Havheim pensjonat”. Det ble starten på et nytt, krevende og utfordrende og liv for brødrene. Etterspørselen ble etter hvert så stor at det måtte satses. I 1986 stod ”Hotell Frøya” ferdig. Hotellet er familiedrevet. Andre generasjons driver, Valborg Bekken, har drevet i 7 år etter sin far Geir Bekken Han startet i 1976.

– Gjennom å gi det beste av oss selv, overfor våre gjester og hverandre, vil vi bli et solid og kvalitetsbevisst hotell. Med den hjemmekoselige atmosfæren skal våre gjester føle seg velkommen, bli oppvartet og trives, sier Gulbrandsen.

Faglært stab

Marianne Farstad har nettopp tatt fagbrevet som kokkelærling, mens June Mosand, som står bak gryta, nettopp har startet som kokkelærling ved hotellet.

Hotellet har mange faglærte aktører, som trives i den jobben de er i, og som ønsker å utvikle seg innen hotellbransjen. Personalet utgjør 13 årsverk, og Hotell Frøya er en av bedriftene i Sør Trøndelag innen hotell- og restaurantbransjen som har flest faglærte i forhold til antall ansatte. Faglærte personal utgjør i dag i overkant av 60 %.

– Dette er et godt kvalitetsstempel på vår bedrift, men tanke på hvor vanskelig det er å skaffe faglærte innen vår bransje, smiler hotelldirektøren. Hotell Frøya er i stor vekst og ønsket er å styrke hotellet og næringslivet på Frøya gjennom å fremstå som en solid lærebedrift. Fortrinnsvis ønsker man å rekruttere ungdom til Frøya.

Hotell og lokalsamfunn

Målet er å skape et lokalsamfunn med høy bokvalitet, et levende kulturliv og et utviklingsorientert næringsliv. Lokale utviklingsprosesser og felles ressursinnsats skal gi økt konkurransekraft og næringsutvikling, og gi Frøyas innbyggere trygghet og tilhørighet i både arbeid og fritid.

– Takket være det aktive næringslivet på Frøya, og de mange reisende som tilbringer kurs og konferanse her hos oss, samt lokalbefolkningen har gitt oss denne unike muligheten til å utvikle oss maksimalt. Gjennom disse aktørene har vi kunnet følge utviklingen og fått til det som kreves for å skape en solid og trygg arbeidsplass for alle oss på Hotell Frøya, sier Gulbrandsen.

Allsidige tilbud

Driften er lagt opp slik at det satses på lunsjer og middager på dagtid, åpen restaurant på kveldstid for husets gjester og deres forbindelser med næringslivet på Frøya.

Det satses også veldig på kurs og konferanse i midtuke, med opplegg med felles aktiviteter for gruppen, og selvfølgelig god og lokalt mat.

– I helgen satser vi på levende musikk, temakvelder, bursdager og selskap, og selvsagt overnatting fra lag og organisasjoner. Vi er et ideelt sted for kurs og seminarer, ferie- og fritidsopphold. Hos oss kan det nyttige forenes med det sosiale, smiler direktøren. Hun hjelper så gjerne firmaer med å skreddersy kursopplegg fra A til Å. Beleggprosenten er ca. 65 %, som dekkes av handelsreisende samt kurs og konferanse. Hotellet har også et stort antall turister i sommersesongen fra mai til september.

Ut i guds frie

– Opplev den særpregede kystkulturen som fortsatt er levende på Frøya. Bo på et moderne hotell, og opplev havet og fiskelykken i topp moderne båter. Gulbrandsen legger entusiastisk ut om pub til pub med båt og skjærgårdsturer. Havsafari til Froan Naturreservat og havfiske for gjester med ønske om opplevelser litt utenom det vanlige. Vi samarbeider også med forskjellige turoperatører som legger opp turer til øyriket, forteller direktøren.

Hotellet samarbeider med Hammervold Shipping, Kystekspressen, og flere bevertningssteder i skjærgården.



 ,

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS