Bocuse-gronnsaker
Bocuse-gronnsaker

Vegetarmat i Bocuse d´Or

I anledning sitt eget 30-års jubileum skal en av rettene være en 100 prosent vegetarrett.

Publisert

I anledning sitt 30-års jubileum vil Bocuse d´Or sette søkelyset mot vegetar-mat. For sin "dish on a plate" tidligere kjent som fishplate, må kandidatene forberede en kreasjon som er 100 prosent vegetarisk, laget utelukkende av frukt, grønnsaker, korn, frø eller belgfrukter.

Slik forklarer de beslutningen:

"Mange kokker har vist interesse i dette området tidligere. Men mye research trengs fortsatt for å oppdage og løfte frem de fulle luktene og smakene i vegetariske produkter."

– Yes! Dette er nytt, utfordrende og kjempebra, sier Norges Bocuse d’Or-kandidat Christopher W. Davidsen om tallerkenretten.

Han og teamet hans har nå en måned på seg til å utarbeide en vegetaroppskrift som skal presenteres for de 14 dommerne under verdensfinalen i Lyon 24. og 25. januar. Retten, som skal serveres på 14 identiske tallerkener, kan være varm, kald eller begge deler.

– Mer enn et substitutt

Bocuse d´Or forteller videre at den vegetariske trenden har vokst frem med hjelp av at folk er opptatt av et balansert kosthold og ønsket om å spise både god og sunn mat. Vegetarmat har blitt mer enn et substitutt, sier arrangøren.

Dette skriver arrangøren i en pressemelding:

Hvilken verdi bringer vegetariske produkter til en rett? Kan de bli en sentral komponent? I årevis er de ansett som garnityr, noe som skal spille på lag med hovedretten. Nå er det på tide å la de vegetariske produktene spille hovedrollen og behandle det på lik linje med fisk eller kjøtt.

I tillegg til Bresse-kylling og skalldyr skal altså kandidatene komme opp med en oppskrift som er 100 prosent vegetarisk. Retten baseres på en liste med produkter som er tilgjengelig fra Metro-markedet, og eventuelt to produkter fra sitt eget hjemland.