Vil utvikle matkultursenter

Johnsen ønsker å bygge et eget senter som bevarer og utvikler den norske matkulturen, og planlegger 5-7 sjølhushold over hele landet. Lørdag blir søknaden om støtte til utviklingen av senteret overlevert landbruks- og matminister Lars Peder Brekk på den norske standen på utstillinga Grûne Woche i Berlin.
I beskrivelsen av prosjektet blir det lagt vekt på at senteret skal ha en betydelig rolle for å bygge stolthet og nye verdier rundt bruk av lokale råvarer og tradisjoner. SjølHUShold Lian vil ta utgangspunkt i grunnpilaren "Kortreist mat i godt selskap": råvarene skal være fra Trøndelag og matrettene skal være bygd på trønderske og norske tradisjoner, gjerne i selskap med krydder og teknikker fra andre land.
Senteret skal bygge identitet og stolthet med bakgrunn i trøndersk matkultur og mangfold av råvarer fra kyst til fjell. Samtidig skal senteret gi besøkende mulighet til å sanse, oppleve og lære gjennom praktisk arbeid og involvering, og gi privatpersoner og bedrifter innen mat og reiseliv inspirasjon til å utvikle produkter og tjenester med utgangspunkt i det ekte og opprinnelige.
-Det handler om å utnytte de kortreiste råvarene slik tidligere generasjoner gjorde. Det norske samfunnet har gjort ufattelige framskritt, men en stadig mer globalisert verden og hektisk hverdag har ført til at vi er i ferd med å miste verdifull kunnskap om tradisjonsmaten og råvarene rundt oss, understreker Inge Johnsen i en pressemelding til Hotellmagasinet.
- Bondelagets kokkestipend var den første, utløsende faktor, sier Inge Johnsen om prosjektet der han har jobbet tett sammen med folk på Lian restaurant, Oi! Trøndesk Mat og Drikke, Proneo AS og Kysten er klar.