- Viktig oppdatering

Publisert Sist oppdatert

Hege Svennsson på Druen er fornøyd  med utdanningen og mener den er viktig for å holde seg oppdatert på hva som skjer i vinens verden.

Hun gleder seg stort over den største omsetningen i mars noen gang for det populære spisestedet på Aker Brygge. Hun har vært i bransjen siden tidlig 90-tall, men regner seg med 20 års erfaring etter et opphold i Sverige og litt permisjon på grunn av mammaplikter.

- Det norske folks store interesse for vin kom rundt 1994 og jeg leste pensum til sommelierutdannelsen da, men det har utviklet seg veldig siden den gang. Vinverden har åpnet seg. Det vi lærte da var det tradisjonelle samt litt orientering om vinland fra utenfor Europa. Derfor var det helt naturlig å friske opp kunnskapene. Nå har vinverdenen åpnet seg og blitt utrolig stor internasjonal. Samtidig som Ola Nordmann krever at servitøren kan sitt fag. Derfor er det viktig å ta en slik etterutdannelse, sier Hege Svennsson.

Stor interesse
Hun melder også om stor interesse og kunnskap blant sine gjester. Druen er kjent for et innholdsrikt vinkart, men heller ikke dette unngikk skolesjef Kens skarpe blikk og oppettende kommentarer. – Det er derfor det er så viktig å komme hit. Ken og de andre lærerne har så stor kunnskap om dette så alle har et eller annet og lære og dette har vært vel anvendt tid og penger for meg å være med på, sier Hege. Hun er fornøyd med kunnskapsnivå og engasjement hos lærerne – det samme kan hun ikke si om enkelte importører og selgere som kommer innom for å selge vin.

- For meg er en god vinselger en med bredt kunnskapsnivå – også om andre importørers viner. En som rakker ned på andres viner får ingen høy score hos meg. En god selger av vin er også ydmyk og jan fortelle meg hva jeg kan kompletter vinkartet med for å få det enda bedre, sier en strålende fornøyd Hege Svennsson før det bærer at sted til dagens siste time – den om cigarer. 

Thumbnail Image: