Verdens beste sommelier på Vinexpo

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Paolo Basso, som er kåret til Verdens beste sommelier i 2013, vil lede en egen Master Class på den forestående Vinexpo i Bordeaux.  

Arrangementet finner sted søndag 16. juni under tittelen «Søte viner, de sanne forførere», og omfatter en ofte oversett kategori av viner, nemlig dessertviner.

Paolo Basso gikk seirende ut av det siste verdensmesterskapet, som ble avviklet foran et publikum på rundt 5000 i Tokyo i mars i år. På Vinexpo i Bordeaux tar han deltakerne med på en reise gjennom dessertvinenes verden i Sør-Afrika, Alsace, Østerrike, Ungarn, Sveits og Sauternes.     

 

Det er A.S.I. (the International Sommeliers Association) og Chef & Sommelier som står bak arrangementet. De bygger på erfaringene fra et tilsvarende arrangement fra Vinexpo Asia Pacific i fjor.

A.S.I. ble etablert i 1969 for å styrke sommelierfaget. Organisasjonen har medlemmer i 55 land, og arrangerer mesterskap for sommelierer hvert tredje år. Under ledelse av sin nåværende president, Shinya Tasaki, har det innført en offisiell sertifisering for å harmonisere de faglige kriteriene for sommelierer verden over.

Organisasjonen Chef & Sommelier har fått designet et eget glass, Arom’Up spesielt for begivenheten. Chef & Sommelier er et samlemerke for ledende produsenter av bl.a. glass og karafler i mer enn 160 land. 

Teaser:

Paolo Basso, som er kåret til Verdens beste sommelier i 2013, vil lede en egen Master Class på den forestående Vinexpo i Bordeaux.  

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
(Foto: Vinexpo/ Frédéric Demesure / Yann Kerveno)