Thon Hotels smaker på Solvold

Publisert Sist oppdatert

Det er de 13 kurs- og konferansehotellene i Thon Hotels som skal få nyte godt av Odd Ivar Solvolds matkunster. Avtalen er treårig, men Thon legger ikke skjul på at samarbeidsintensjonene for deres del er mer langsiktige enn som så. Thon-hotellene har pekt ut mat som satsingsområde. Heretter skal gjestene ha med seg skikkelige matminner i tillegg til kurs- og konferanseforedrag.

TRERETTERS SELSKAPSMENY

Solvold var manager på det norske kokkelandslaget fra 1997 til 2002, og er tre ganger norgesmester. I 1997 mottok han bronse i den prestisjetunge internasjonale konkurransen Boccuse D’or, og i år tok en av Solvolds ansatte, Geir Skeie, gull i europamesterskapet i Stavanger. Solvold driver i dag Restaurant Solvold og Midtåsen, begge i Sandefjord, men mesterkokken legger vekt på at det ikke er bedriften hans som nå inngår samarbeid med Thon, men personen Solvold.

I første omgang går avtalen ut på at Solvold skal utvikle en treretters selskapsmeny, som skal fornyes to ganger årlig. Første meny signert Solvold ble lansert nå i november.

– For meg er det fascinerende å jobbe med en hotellkjede som har lyst å gjøre noe med maten og ta del i noe som kan sette spor i store deler av landet. Å bygge opp en identitet i en organisasjon som Thon Hotels, sammen med ulike kjøkkensjefer er en utfordring jeg liker, sier Solvold til Hotellmagasinet.

– Mange hoteller har lett for å ensidig selge senger, kurs og konferanser, og glemmer budskapet som ligger i et godt mattilbud. Men jeg gjør et forsøk og noterer meg som svært positivt at Thon Hotels ser ut til å ha stort engasjement og iver etter å sette en matsignatur på det de driver med.

IKKE LIVREDNING

Om det fortsatt blir Solvolds signatur etter tre år, vet han ikke ennå. Han vil gjerne, men ikke for enhver pris. Å slakke på de kokkefaglige kravene vil han ikke – å godta noe slikt i hans divisjon er livsfarlig. Man har tross alt et rykte å ta vare på.

– Men blir maten presentert bra og kokkene er motivert, er jeg åpen for å fortsette ut over avtalens tidsperspektiv, sier Solvold.

Konseptet inneholder også en opplæringspakke for Thon Hotels’ unge og lovende kokkelærlinger og kjøkkensjefer. Senere skal Solvold følge opp med sjekkerunder for å påse at systemene fungerer. Det hele minner om Eyvind Hellstrøms suksessrike TV-serie – uten TV.

– Til forskjell fra Hellstrøms restauranter har ikke Thon Hotels bestilt livredning, smiler Solvold.

VITAMININNSPRØYTNING

Kommunikasjonsrådgiver Camilla Gulsett i Thon Hotels kommenterer opplegget med Solvold slik:

– Vi er i et konkurranseutsatt marked, og har lyst til å satse på et ordentlig godt matkonsept. At vi har fått Odd Ivar Solvold med på laget er vi selvsagt kjempefornøyd med, og det blir spennende å følge med hva som skjer de nærmeste tre årene. Kickoff skjedde på Thon Hotel Oslofjord, og siden ruller vi Solvold ut over de 13 kurs- og konferansehotellene.

På kickoff-hotellet er også direktør Ueli Bohnenblust lutter fornøyd:

– Dette er en vitamininnsprøytning for inspirasjon og glede, som forhåpentligvis smitter over på våre gjester. Hele kjøkkenbrigaden blir involvert i menyen, og tanken er at samme gode kvalitet skal serveres uavhengig av hvilket Thon-hotell man befinner seg på.

– Dette er helt klart en langsiktig satsing for oss. Våre og Solvolds verdier passer sammen, så dette har jeg tro på, sier hotelldirektøren.

– Og det skader ikke saken om mesterkokken fortsetter å vinne mesterskap?

– Absolutt ikke, men det betyr heller ikke all verden. Solvold har ikke mer å bevise. Han er en av Norges fremste kokker uansett.

Thumbnail Image: