Sundbytunet med eget øl
Nå det nye ølmerket Sundbytunet Bryggeri på markedet, med sin første "Kjellerpils". Bak ølet fra Jessheim står gründer Kjersti Sundby.
Før jul skrev hotellmagasinet om Kjersti Sundby og satsingen på Døhlen gård på Jessheim. Etableringen av mat-, drikke-, håndverks- og opplevelsestilbudet på det gamle gårdstunet er blant landets største privatfinansierte kultursatsinger. Stedet åpnet i november 2011.
Sundbytunet har også sitt eget bryggeri, som nå er klart til å levere øl på flasker og fat til restauranter og utesteder i Oslo. Alt skal markedsføres under varemerket "Sundbytunet Bryggeri". Det første brygget har fått navnet "Kjellerpils".
- Kjellerpilsen er min tolkning av en tysk Kellerbier, en ufiltrert, myk Pils med litt mer humle enn en standard norsk pils. Vi har også klar en Red Ale med inspirasjon fra USA og Irland. Jeg ønsker at det er mye mer å hente i ølverdenen enn masseprodusert pils, sier sjefsbrygger Frank Werme i en pressemelding.
- Med dagens kapasitet kan vi produsere 50 000 flasker i året. Men vi har 300 mål tomt og vurderer å bygge et større anlegg etter hvert. Vi ser en internasjonal trend hvor mikrobryggerier får innpass i markedet, samtidig vokser folks bevissthet omkring ulike øltyper og ølkvalitet. Vi er stolte av at vi nå har startet et nytt kapittel i Sundbytunets historie, sier Kjersti Sundby, gründer og eier av Sundbytunet.
