Salmalaksen inntar franske kjøkken

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Og tiden kunne ikke passet bedre. Frankrikes gastronomiske hovedstad har fullbookede restaurantbord under Sirhamessen med 140.000 besøkende. Det er 2000 stands på messen. Alle som enten jobber på eller besøker messen spiser ute denne uken.

- Jeg ble oppslukt at Salma fra første sekund, og siden vi oppdaget laksen for tre år siden har vi ikke tatt det av menyen, sier kjøkkensjef Frédédic Berthod på restauranten 33 Cité i Lyon.

Sirha er rammen rundt det uoffisielle kokke VM Bocuse d'Or, der Norge gjennom tidene har gjort det veldig godt. Bent Stiansen, Terje Ness, Charles Tjessem og Geir Skeie har alle tatt gullet hjem. Årets nordmann heter Gunnar Hvarnes.

Også mange norske gjester smaker de franske kokkenes Salmavri, for norsk matbransje tar gjerne med kunder og kontakter ut på middag mens de følger kokke VM. Salma finnes på stjernerestauranter, men også mange hyggelige brasserier som har ærlig og god mat til en overkommelig penge.

Main Image:
Thumbnail Image: