Rosa vår

Publisert Sist oppdatert

Med 22000 solgte flasker i 2006 er Marqués de Cáceres rosado en av Norges mest solgte spanske roséviner.

Rosévin kan produseres på flere måter. Vanligvis knuses druene som for fremstilling av rødvin, men skallene fjernes etter mellom fire og 24 timer avhengig av druesort og ønsket smak. Derav den lette rødfargen. Etter endt gjæring på drueskall siles vinene og gjæres videre som hvitvin.
Denne vinen er laget på 80 % tempranillo og 20 % garnacha tinta, og har kort skallkontakt før skallet og mosten blir skilt fra. Deretter gjæres den under lav temperatur i ståltanker.

Nye impulser
I tillegg til de mer kjente Rosado, Crianza, Reserva og Gran Reserva, har Marques de Caceres i senere år lansert to helt unike toppcuveer: Gaudium og MC som først utkom i 2003. Disse vinene produseres i små kvanta og koster noen hundrelapper ekstra.

Smak og behag:
Navn: Marqués de Cáceres rosado 2005
Land/distrikt: Spania, Rioja
Produsent:Unión Viti-Vinicola
Druer: 80 % tempranillo, 20 % garnacha tinta
Alkoholstyrke: 13,5 %
Vurdering: Kraftig rosa farge. Fruktig aroma med innslag av bringebær og ristede nøtter. God lengde.
Passer til: Svært god uten matfølge, men går også godt til reker, laks og kylling.



Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS