Nytes med sjokolade

Publisert Sist oppdatert

Vi besøkte firmaet Pascal for å smake på Martell cognac med utsøkt sjokolade til. Både Martell og Pascal mener at deres produkter passer godt sammen, da begge fokuserer på produkter av høy kvalitet. Erfaringen må bare oppleves, og vi oppfordrer derfor alle som serverer cognac til å prøve. I teksten lenger ned skal jeg forklare hvorfor.

Pascal

Vi ble tatt hjertelig imot av Pascals innehaver Pascal Dupuy. Han viste stolt frem det gamle og flotte serveringslokalet han har i Tolbugaten 11 i Oslo. Stedet har lange serveringstradisjoner som bakeri og konditori, men Pascal ble først etablert i Norge i 1995. Fra en liten bedrift har Pascal Dupry utviklet konseptet og har nå selv seks utsalgssteder, samt han baker og leverer ca 8000 kaker og konfektsjokolade i uken over hele Norge til andre serveringssteder. – Da vi startet var 70 prosent av det vi solgte lys sjokolade. I dag er folk i Norge mye mer opptatt av helse og 70 prosent av vår produksjon er derfor med mørk sjokolade, forteller Pascal Dupuy, På Fransk Norsk.

Produksjon

Hele produksjonen av kaker og sjokoladekonfekt ligger i etasjene over serveringsstedet i Tollbugaten 11. Her produseres god sakene i tre skift fra tidlig på morgenen og i motsetning til mange andre, produseres alle produktene fra bunnen av. Sjokoladefabrikken med de utsøkte håndlagede konfektene kan følges fra start til mål og Pascal har ingen hemmeligheter rundt sin produksjon. Hemmeligheten i Pascal sin suksess ligger i hardt arbeid, pågangsmot, erfaring og vilje til å tørre noe nytt. Sjokolade må en bruke tid på. Det er for eksempel viktig å la sjokolade ligge oppvarmet over tid, slik at all luft blir tatt ut av sjokoladen. Pascal sin sjokolade er ferskvare og bør spises i løpet av maksimalt 30 dager. Resultatet har blitt en rekke utsøkte produkter, hvor hotellmagasinets representant dessverre enda ikke har smakt på alle.

Sjokolade og kaker

Kakene og sjokoladen blir produsert i hver sine avdelinger og mye av produksjonen blir produsert stegvis. – Sjokolade som har blitt behandlet riktig tar tid, forteller Pascal og røper også at de fleste av hans produkter blir frosset ned. – Sjokolade som blir frosset ned er selvfølgelig praktisk i forhold at den ikke blir ødelagt og gir oss større fleksibilitet i forhold til våre bestillinger, sier han. Sjokoladen blir også bedre av en fryseperiode, så dette er en bevisst del av produksjonen vår. All Pascals sjokolade er blank å se på og blir preget med sjokoladens navn. Pregemiddelet er cacaosmør.

Cognac

Martell Cognac trenger kanskje ikke ytterligere beskrivelse, da Martell Cognac i seg selv er en av de store og kjente kvalitetsmerkene. Som en av mange Cognac merker produserer Martell sine produkter av de beste råvarer og lagrer på rett måte, noe også smaken av Martell gir oss et inntrykk av. Vår invitasjon gjaldt å smake på Martell Cognac V.S.O.P., Noblige, Cordon Belu og XO. De fleste vil vel anta at de vet hvilken Cognac som smaker best, men dette er langt fra sikkert om du velger rett sjokolade til rett Cognac. Dette er årsaken til at den som serverer må kjenne produktene og vite hva som passer best sammen.

V.S.O.P.

Martell V.S.O.P. Cognac lukter fruktig og trenger en fruktig sjokolade. Valget av Pascal sin sjokoladekonfekt med smak av pasjonsfrukt er et meget vellykket valg. Vår overraskelse var derfor stor når vi faktisk mener at den relativt ordinære VSOP kom ut som et av de mest velsmakende alternativer, og kan trygt anbefales.

Noblige

Martell Noblige har lite lukt og er behagelig. Den ble servert sammen med en konfektsjokolade med smaken av frukt te. Etter vår mening var dette alternativet ikke godt nok for den kresne, men siden vi ikke kjenner alle Pascal sine smaker, våger vi ikke å komme med noe alternativ. Sjokoladen ga ikke Nobligen noen rettferdighet.

Cordon Bleu

Martell Cognac Cordon Bleu er lagret rundt 28 år og er en solid og god Cognac. Lukten er behagelig og passet utmerket godt sammen med en konfektsjokolade / krem med smak av kokosnøtt.

XO

Martell XO er uansett en meget god Cognac som kan nytes alene. Den er rund både i smak og lukt og gir en klart lengre smak en rimeligere alternativ. Konfektsjokolade med smak av Mokka var en god kombinasjon. På grunn av pris, mener vi det beste alternativet er en Martell V.S.O.P. servert med en sjokoladekonfekt med smak av pasjonsfrukt fra Pascal. Dette vil garantert gi deg fornøyde kunder både på grunn av regningen og smaksopplevelsen.

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS