Nyt utsikten til korallrevene
- Vi har benyttet akvariumsteknologi for å gi gjestene opplevelsen av å sitte ansikt til ansikt med det undersjøiske miljøet på Maldivene, forteller Carsten Schieck, som er administrerende direktør ved Hilton Maldives Resort & Spa.
- Våre gjester forteller oss gang på gang at de blir helt målløse av fargene, klarheten og alt det vakre i den undersjøiske verden her på Maldivene. Derfor virker det som en perfekt ide å bygge en restaurant der våre spisende gjester kan oppleve førsteklasses mat og samtidig benytte tiden til å nyte utsikten – uten å bli våt på bena.
Designansvarlig for prosjektet har vært MJ Murphy Ltd, som holder til på New Zealand. Ithaas spesielle form er basert på en kurvede transparente akrylvegger og tak, likt det som brukes ved akvariumsattraksjoner.
- At alt i restauranten er fremstilt i klar akryl, bortsett fra gulvet gjør restauranten unik i verdenssammenheng, fortsetter Schieck.
- Vi planlegger nå en korallhage på revet, for å gjøre utsikten enda mer spektakulær mot de mange fargerike fiskene og haiene som holder til rundt revet rundt restauranten.
Mens menyen er ment å balansere fint mellom vestlige ingredienser og krydder fra Maldivene, er vinmenyen tilsvarende spennende. Den byr på en perfekt mulighet til å oppdage viner fra Champagne house Louis Roederer.
Ithaa nås ved å benytte en trebro som går fra restauranten Sunset Grill Restaurant, som er bygget over havet. Middagsgjestene starter sitt måltid ved å bli servert drinker på et spesialkonstruert dekk over havet og deretter går de ned til restauranten via en spesiallaget spiraltrapp der á la carte menyen blir servert.
* Ithaa (uttales eet-ha) betyr “perle” på lokalspråket Dhivehi, på Maldivene.