Nyt utsikten til korallrevene

Publisert Sist oppdatert

- Vi har benyttet akvariumsteknologi for å gi gjestene opplevelsen av å sitte ansikt til ansikt med det undersjøiske miljøet på Maldivene, forteller Carsten Schieck, som er administrerende direktør ved Hilton Maldives Resort & Spa.

- Våre gjester forteller oss gang på gang at de blir helt målløse av fargene, klarheten og alt det vakre i den undersjøiske verden her på Maldivene. Derfor virker det som en perfekt ide å bygge en restaurant der våre spisende gjester kan oppleve førsteklasses mat og samtidig benytte tiden til å nyte utsikten – uten å bli våt på bena.

Designansvarlig for prosjektet har vært MJ Murphy Ltd, som holder til på New Zealand. Ithaas spesielle form er basert på en kurvede transparente akrylvegger og tak, likt det som brukes ved akvariumsattraksjoner.

- At alt i restauranten er fremstilt i klar akryl, bortsett fra gulvet gjør restauranten unik i verdenssammenheng, fortsetter Schieck.

- Vi planlegger nå en korallhage på revet, for å gjøre utsikten enda mer spektakulær mot de mange fargerike fiskene og haiene som holder til rundt revet rundt restauranten.

Intimt
Restauranten måler 9 x 5 meter og har sitteplass til 14 personer.
- Naturligvis vil også maten være like spektakulær som det undersjøiske scenarioet, forklarer Schieck. – I en så unik restaurant har vi ønsket å komponere en helt spesiell meny, og derfor har vi bestem oss for å by på en samtidsmeny fra Maldivene. Vi tar lokale lokale krydder og tradisjonelle smaker og gir dem en vestlig vri for å på den måten få til en slags fusion-meny som vi kjenner fra restauranter i London og New York. Ingen har noensinne tidligere fått til dette og vi er strålende fornøyde.

Mens menyen er ment å balansere fint mellom vestlige ingredienser og krydder fra Maldivene, er vinmenyen tilsvarende spennende. Den byr på en perfekt mulighet til å oppdage viner fra Champagne house Louis Roederer.

Ithaa nås ved å benytte en trebro som går fra restauranten Sunset Grill Restaurant, som er bygget over havet. Middagsgjestene starter sitt måltid ved å bli servert drinker på et spesialkonstruert dekk over havet og deretter går de ned til restauranten via en spesiallaget spiraltrapp der á la carte menyen blir servert.

Større prosjekt
Denne innovative restauranten er den første i sitt slag i verden, og er del av en ombygging på Rangalifinolhu Island, som har hatt en prislapp på totalt $5 millioner. Øya er en av de to som til sammen utgjør området der Hilton Maldives Resort & Spa holder til. Denne ombyggingen inkluderer også oppføringen av 79 av de mest luksuriøse strandvillaene i landet, samt et Spa Villa, som er en resort-i-resorten og består av et spa, restaurant og 21 villaer.

* Ithaa (uttales eet-ha) betyr “perle” på lokalspråket Dhivehi, på Maldivene.

Thumbnail Image: