Norske gullgutter
Henrik Ramberg og Marius Tjelta holdt ord, og gikk for gull da de deltok under nordisk mesterskap for servitørlærlinger på Island i helgen.
Som sagt så gjort; servitørlærlingene fra Statholdergaarden gikk for gull og vant under det nordiske mesterskapet. Andreplassen ble kapret av Island, som lå 85 poeng bak nordmennene. Dermed var det ingen tvil om at den norske duoen gjorde en solid innsats i konkurransen. De hadde full kontroll på både oppdekking, service, vin, flambering, serviettbretting, transjering, bartending og teori- og regneoppgavene; kort sagt hele pakka.
– Det var utrolig kjekt å se så mange stolte ungdommer konkurrere i faget de utdanner seg til. Det var et svært høyt nivå på årets konkurranse, og da er det morsomt å se at Norge hevder seg, sier Veronika Vian, fagsjef for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv i en pressemelding.
Skar seg
Også de norske kokkelærlingene gjorde en solid innsats på Island, og endte opp på en fjerdeplass i konkurransen. Men det så dramatisk ut da den ene av dem var uheldig og skar seg første konkurransedag. Kokkelærlingene ble bedømt etter komposisjon, forberedelse, hygiene og orden, økonomi, smak og teori- og regneoppgaver.
Årets mesterskap gikk av stabelen på Island, som ble offisielt åpnet fredag 29. april.
Det norske servitørlaget besto av lærlingene Henrik Ramberg og Marius Tjelta fra Statholdergaarden i Oslo med Maiken Løkke som lagleder. Kokklaget besto av Maria Helen Tvedt Hatlebakk og Vegard Trandum fra Credo Restaurant og bar i Trondheim. Lagleder var Espen Aunaas
Resultatliste servitør:
1. Norge
2. Danmark
3. Island
4. Sverige
(Finlands servitørteam måtte dessverre trekke seg på grunn av sykdom)
Resultatliste kokk:
1. Danmark
2. Island
3. Finland
4. Norge
5. Sverige
