– Nå kan alt serveres på glass

Her er vinpumpen som ifølge importøren pumper luften ut og omsetningen opp.

Publisert Sist oppdatert

«Hva har du på glass?»

Hørt den før? Garantert. Restaurantgjestenes forventninger til utvalg på glass blir stadig større. Over er den tiden da det holdt med husets rød eller hvit.

Dette håper Vinconsult og daglig leder Øyvind Tveit å profitere på.

Selskapets vinpreserveringssystem «LeVerredeVin» vakumerer en flaske på fem sekunder – og fungerer nesten like godt på musserende som stillvin.

Tre uker

– Vanlig vin holder seg like frisk i tre uker. For musserende bruker vi å si «inntil» tre uker, avhengig av hvor mange ganger det tappes fra flasken, sier Tveit.

Pumpen, som ifølge Tveit allerede er på plass hos referansekunder som The Thief, Holmenkollen Park og Vossevangen, selges for 21.900 kroner pluss moms. Systemet leveres med flaskepropper. Luft til vakumeringen hentes fra C02-patron, for eksempel slik man bruker til ølfat.

– Fordelen med «LeVerredeVin» er at man kan ta med flasken ut i restauranten. Dette i motsetning til dispensere som også brukes i preservering, sier Tveit.

Gode marginer

Han tror etterspørselen etter vin på glass bare er økende – også innenfor kvalitetsvin.

– Folk er vant til å få ordentlig vin for eksempel i vinpakker. Det er ingen grunn til at de ikke skal få det også utenom store menyer.

Tveit mener de som nå satser på større glassutvalg vil se resultater på bunnlinjen.

– Marginene på vin er mye høyere enn på mat. Da er det om å gjøre å legge til rette for at kundene drikker nettopp vin, og ikke vann fordi de ikke får sitt valg på glass, sier han.

Tveit lanserte «LeVerredeVin» i 2013. Så langt har han solgt drøyt 40 systemer. Et av dem er montert hos Champagneria Montana på Skogstad Hotel på Hemsdal.

– Jeg håper det kan bli en brekkstang for at også champagne i større grad vil bli tilbudt på glass, sier Tveit.

Powered by Labrador CMS