Matstudio med muligheter

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Suksessfaktor nummer en i Lysebus nye konferanseavdeling er matstudioet. Kokkekamp er en av de populære aktivitetene.

 

Lysebu er et ærverdig konferansehotell tuftet på dansk-norsk samarbeid med kunst fra Henie Onstad kunstsenter på veggene og design produkter til salgs i stabburet. Nye konsepter må holde høy standard, det gjelder ikke minst aktivitetene i matstudioet.

Variert tilbud

Hotelldirektør Flemming Nilsen forteller at mat og vin er et satsningsområde og at de er storfornøyde med de nye lokalitetene.

– I kombinasjon med å ha en av landets største og beste vinkjellere er matstudioet fantastisk. For tiden tilbyr vi blant annet kokkeskole, kokkekamp, matteater, mat og vin i kombinasjon og borddekorasjon. Vi utvikler stadig nye konsept og vil spesielt satse på noe innenfor nordisk matprofil og helse og sunnhet, sier Nilsen.

Han understreker at variasjon i tilbudet er viktig for å kunne skreddersy noe for enhver gruppe. Amfiet i matstudio har plass til 32 personer så en gruppe på 100 deles gjerne i tre med en time på hver aktivitet. Her er vin smaking, matteater eller kokkeskole og borddekorasjon gode alternativer.

Hellstøm fornøyd

Kjendiskokk Eyvind Hellstøm valgte Lysebus matstudio til lanseringsfilmen for ”Hellstrøm rydder opp hjemme” og det er ingen dårlig reklame at han var strålende fornøyd. Stjernekokken har nemlig spurt om å bruke matstudioet ved flere anledninger etter første bekjentskap.

– Men det er ikke bare Hellstrøm som ønsker å ta matstudioet i bruk selv om de ikke bor eller har konferanse på hotellet. Vi har mange forespørsler fra vennegjenger og firma som ønsker en happening knyttet til mat og vin, sier Nilsen.

Matstudioansvarlig Charlie Merei (t.v) og hotelldirektør Flemming Nilsen ser over råvarene før kveldens kokkekamp.

 

Egen stjernekokk

Lysebu har gitt hovedansvaret for aktivitetene i matstudioet til assisterende kjøkkensjef Charlie Merei. I følge direktøren har han alle egenskapene som skal til for å lede denne typen aktiviteter.

– Han er vittig, sjarmerende, får god kontakt med publikum og evner å holde tiden, skryter sjefen. Hotellmagasinet er ikke uenig etter å ha bivånet åpningen av kveldens kokkekamp for 19 deltagere fra NSB Assistor.

Klart for kamp

Merei selv har vært på jobb siden klokken 12 for å gjøre klar til kveldens kokkekamp. Nå fyller matvarer av alle slag kjøkkenbenken og skjærefjeler, kniver, siler, kokekar og annen nyttig redskap står klar til fem konkurrerende lag.

– Hva som helst kan jo skje en sånn kveld, smiler han og røper at hans personlige favoritt er matteater. Der får han formidlet matkunnskap til et mottagelig publikum samtidig som det er litt show.

Snart entret 19 intetanende konferansedeltagere fra NSB Assistor rommet og får servert et glass musserende. De gjetter snart at de skal lage mat og Merei går i gang med å forklare spillets regel.

Hells kitchen

Med naturlig autoritet og glimt i øyet deler han selskapet i fem lag.

– Hvert lag skal lage en forrett og en hovedrett ved hjelp av matvarene på benken pluss minst to av ingrediensene i en ”mystery basket”. Tillatte hjelpemidler er kokebøker, tilgjengelig redskap og ikke minst kreativitet. Tidsrammen er en time, da skal resultatet presenteres og bedømmes ut fra hygiene, råvarehåndtering, smak, utseende og kreativitet. Ikke veiv med knivene mens dere forklarer lagkameraten hva hun skal gjøre, for hvis dere kommer levende herifra blir vinneren kåret under middagen og får en fin premie, avslutter Merei før han ønsker ”Welcome to Hells kitchen”.

Chili og kanel

Deltagerne entrer kjøkkenet, fremdeles med et glass musserende, og startet den tillatte ti minutters planleggingen før startskuddet går.

– Hva er dette for en urt?

– Går chili og kanel godt sammen?

Spørsmål, undring og gode ideer fyller rommet. Gruppene planlegger og samler råvarer. Merei observerer og deler ut første minuspoeng allerede før start, til et lag som tjuvstarter.

”Mystery basket” viser seg å inneholde levende sjøkreps, regnbueørret og andebryst og kreativ lagånd settes i gang.

Kort etter start må Hotellmagasinets utsendte forlate åstedet. En telefon til konferanseansvarlig i NSB Assistors, Berit Gjeruldsen røper at kokkekampen forløp uten store drama eller ulykker.

– Vi valgte kokkekamp rett og slett fordi det så gøy ut, og det var det. Vi fordelte oppgaver etter ressurser i gruppa og lærte mye, både av hverandre og kokken. Han ga veldig gode tilbakemeldinger til alle lag. Alle vil jo vinne, men det var en rettferdig kåring, sier hun fornøyd.

Teaser:

Suksessfaktor nummer en i Lysebus nye konferanseavdeling er matstudioet. Kokkekamp er en av de populære aktivitetene.

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Lagnavnet er Dream Team og Arild, Hilde, Inge-Britt og Bjørn er klar til dyst.
Powered by Labrador CMS