Matgalla på TV

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

TV2-satsingen Det Norske Måltid blir fullblods underholdning med grand finale 10. desember. Her gjelder det å promotere norsk mat, skape stolthet og entusiasme.

Alle kjenner denne karen: Arne Hjeltnes skal holde i trådene som programleder og vert. (Arkivfoto: TV2)

 

– Ideen om å gjøre Det Norske Måltid tilgjengelig for alle gjennom TV2 er møtt med stor entusiasme, forteller Harald Osa, daglig leder i Stiftelsen Norsk Matkultur.

Stiftelsen har gått sammen med Næringsforeningen i Stavanger-regionen på eiersiden, og Tellus Works har fått oppdraget med å produsere programmene. Både måltidsbransjen og en rekke offentlige instanser støtter prosjektet. Og det trengs, for det koster å lage TV.

 

DELFINALER OG KOKKEKAMP

I Det Norske Måltid 2011 er det de beste råvarene, de beste historiene og maten som angår folk flest som skal på bordet. Fem landsdeler vil konkurrere, og Det Norske måltid 2011 skal kåres. Den folkekjære programleder og vert, Arne Hjeltnes, skal lose det hele gjennom en uke.

TV2-satsingen består av 5x45 minutter landsdelsfinaler og en 90 minutters Matgalla med kokkekampfinale. Delfinalene sendes mandag til fredag i samme uke, og bygger opp mot Matgalla og kokkekamp.

Gjennom humor og gode historier vil vi møte de beste kokkene, råvarene, spisestedene og veikroene. Programmene skal ta for seg det folk flest er opptatt av innen mat, og finne fram til det beste av det beste. Gjennom reportasjer og matlaging presenteres gode, lokale kandidater; både mennesker, metoder og råvarer til matpriser i prisutdelingen og landsdelens bidrag til kokkekampen Det Norske Måltid 2011.

 

ACTION MELLOM REGIONENE

Som finale sendes en 90 minutters Matgalla fra Stavanger lørdag 10. desember med tusen inviterte gjester. Det blir et fullblods underholdningsshow for hele familien med fargerike portretter fra Mat-Norge.

Fra scenen skal Det Norske Måltid 2011 kåres gjennom en actionfylt kokkekamp mellom landsdelene basert på nominerte råvarer, spesialiteter og oppskrifter. Dette skal være en spennende driver i TV-programmet, og alle landsdelene får fokus på sine spesialiteter. Juryen vil kåre beste det beste landet har å by på: forrett, hovedrett og dessert.

Showet vil også utpeke årets beste kokk, spisested og andre priser. TV2 lover et fyrverkeri av en matgalla som samler alle matglade foran skjermen med kokkekamp og artisteri.

 

MATLYST OG KUNNSKAP

– Vi skal ut i alle landsdeler, se på de naturlige forutsetningene, maten som produseres og menneskene som står bak. TV-sendingene skal gi matlyst og kunnskap. Svært få kjenner alle de spennende og unike sidene ved matproduksjonen i Norge, og sendingene vil få en pedagogisk effekt, men på en svært underholdende måte, sier Harald Osa. Gjennom de fem programmene fra regionene skal kandidatene til de ulike prisene presenteres.

– Kall det gjerne et portrett av mat-Norge med alle sine flotte produsenter og karakterer, sier Osa.

Norsk Matkultur har lenge etterlyst norsk tradisjonsmat, som smalahove og lammefrikassé, men nå blir det i alle fall å finne i TV2-satsingen Det Norske Måltid. (Foto: Matprat)
Teaser:

TV2-satsingen Det Norske Måltid blir fullblods underholdning med grand finale 10. desember. Her gjelder det å promotere norsk mat, skape stolthet og entusiasme.

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Harald Osa i Norsk Matkultur er i perlehumør. Han mener Det Norske Måltid blir topp TV-underholdning. (Foto: Geir Hasle)
Powered by Labrador CMS