Lur løsning på irriterende problem

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

 

Sesongen når utemøblene skal ut står for døren, og utallige gjester skal irriteres av vippende bord, kaffesøl og stressede servitører. Eller kanskje ikke?

 

Som vanlig, når man blir presentert for løsning på et problem, undrer man seg hvorfor ingen har funnet på dette før. Sven Henningsson har svaret.

– Det er rett og slett fordi bordprodusentene ikke har erfaring fra hotell- og restaurantbransjen. De har ikke satt seg inn i hverdagen til en servitør. De kjenner ikke til hvilke utfordringer bransjen har eller hva som ville vært lurt og praktisk.  De er designere, sier han. Utebordet, eller mer presist utebordets understell, er klassisk oppbygget som mange andre bordstativ av en søyle med fire ben.

Patentert design

Og det er her det geniale slår inn. To av bena står fast, de to andre er løse. Nå skal det legges til at det ligger en låsemekanisme i konstruksjonen som gjør at bordbena låser seg når du setter ut bordet. Det automatiske systemet gjør at det ikke er nødvendig med noen form for manuell justering. Bordet plasseres og det stabiliserer seg selv ved at bena tilpasser seg underlaget og låses. Flytter du bordet, løses benlåsen opp av seg selv, og bordet tilpasser seg den nye plassen.

En mekanisk konstruksjon i bordsøylen regulerer bevegelsen i to av kryssbena og når likevekt er oppnådd, låser konstruksjonen seg og bordet står stødig. Når bordet blir løftet løsnes det mekaniske fjærsystemet og bordet kan plasseres på et nytt sted.

Patentet funderer på alle typer underlag, men best på stabilt og hardt underlag som terrassebord, brostein eller lignende. Bordunderstellet kan selvsagt også brukes innendørs hvis gulvene i lokalene er ujevne, men hvis det er tykke tepper kan det myke underlaget føre til at stabilitetseffekten blir mindre.

 

Flere å velge mellom

Siden ujevnheter i underlaget ikke lenger trenger å legge en demper på oppbygging og møblering av uteserveringen, åpner det for nye muligheter. Løsningen finnes i bordunderstell ikke bare til cafe-bord, men også til restaurantbord, barbord eller i loungen for den saks skyld, i forskjellige høyder. For uteservering i spesielt utsatte miljøer som på bryggeserveringen eller utenfor fjellstua, er det laget en ekstra stabil og robust variant. Denne typen er fremstilt i rustfritt stål for å kunne tåle miljøer med høy slitasje eller korrosjon fra saltvann.

Bordstativet er løst og på den måten kan patentet brukes med forskjellige bordplater, både firkantet og rund, oval, stor eller liten. Og selvsagt er bordplatene prydet med mønster og farger som passer inn i de forskjelligste design, alt etter hvilken stil serveringsstedet har.

 

Ingen nykommer

Denne typen bordløsninger har vært på det europeiske, Sør-Afrikanske og Australske markedet i noe tid, men det er først nå det introduseres på det norske markedet.

– Det er en Sør-Afrikansk oppfinnelse og vi kjøpte firmaet og flyttet produksjonen til Sverige, forklarer han. Bordet produseres i Lund i Sverige.

– Vi er kjempefornøyd med mottagelsen dette har fått, sier Henningsson. Hans estimat på salgstallet er 3000-4000 bordstativ i året.

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Extreme dinner… To av bordbena er faste, de to andre er løse og tilpasser seg automatisk underlaget.
Powered by Labrador CMS