Klare for reke-NM

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Til neste uke, under Smak 2011, skal Norges nye mester i rekesmørbrød kåres. Fem finalister er klare til dyst.
 

De fem som har vunnet finaleplass er Atle Lura, Lars Stefan Sandernas, Svein Jæger Hansen, Lisbeh Størvold og Thomas Hoven. Disse er omhyggelig plukket ut av en fagjury bestående av Gunnar Hvarnes, kokk på Gastronomisk Institutt og bronsjevinner i årets Bocuse d'Or, Jon Nordbø, salgssjef i Polar Seafood, Kristine Hartviksen, president i Norges Kokkemesteres Landsforening og kjøkkensjef og opplæringansvarlig i Mills Porff Partner, Tomas E. Karlsen.

-Smak, kreativitet og relevant bruk av råvarer og ikke minst presentasjon, var viktige kriterier som lå til grunn for utvelgelsen av finalistene, forteller Tomas E. Karlsen i Mills i en pressemelding til Hotellmagasinet.
– Deltakerne ble også bedømt ut ifra kalkyle, resept samt relevant innslag av produkter fra Mills Proff Partner. Vi fikk inn utrolig mange flotte forslag og så juryen hadde en krevende oppgave, understreker han.

Nå har Mills store forventninger til finalen og håper på mange skuelystne publikummere på Lillestrøm den 10. februar. Finalistene skal lage seks ulike rekesmørbrød, fire til dommerne og to beregnet for foto-opptak. Deltakerne tar selv med seg råvarer og annet nødvendig utstyr. Speaker er Harald Osa.


-Den heldige vinneren får en drømmetur med følge til VM i Skreifiske i Lofoten i slutten av mars, i tillegg til heder og ære, forteller opplæringsansvarlig Tomas E. Karlsen avslutningsvis.


Dette er finalistene:

Atle Lura, kjøkkensjef Wilberg AS, Stavanger

Lars Stefan Sandernas, kitchen production manager, Ikea Food Furuset, Oslo

Svein Jæger Hansen, kjøkkensjef Meyergården Hotell, Mo i Rana

Thomas Hoven, food & beverage-manager Best Western Stav Hotell, Hommelvik

Lisbeth Størvold, Rica Nidelven, Trondheim
 

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
”Rekesmørbrød fra den arktiske sone” er Svein Jæger Hansens bidrag.
Powered by Labrador CMS