Kjente fjes med nye viner
|
Alex Rosén ville gjøre noe seriøst. Nå har han lansert sin egen vin. |
Seriøs
Foran det fremmøtte pressekorpset fortalte han hvordan han ble møtt med latter da han i sin tid proklamerte overfor sine kollegaer at han ville gå fra å bare være moromann til å gjøre noe seriøst. Det viste seg heller ikke å være helt lett, for programmene han deretter lagde om nordmenn som gjorde det dårlig i utlandet viste seg å bli for drøy kost til å sendes på tv. I stedet ble det eventyrtokter til sjøs, hvor han traff nordmenn med dertil hørende flatfyll over alt.
Så bestemte han seg for å finne sin egen vin, og samtidig fremme litt mer kultiverte drikkevaner. Han påpeker at det er fullt mulig å kose seg med litt vin uten å gå på fylla.
- Man trenger ikke å helle nedpå tre flasker, det holder med et glass til maten!, understreker han.
Italiensk
Rosén legger stor vekt på sin fascinasjon for italiensk mat, vin og kultur, og på jakt etter den beste vinen smakte han seg rundt i de italienske vindistriktene, før han endte opp på Sicilia. Og nå er i alle fall dette høyst seriøse prosjektet i boks – eller rettere sagt flaske.
Resultatet er han overbevist om at vil falle i smak hos både kvinner og menn.
Lars Barmen og Christian Rønnestad varter opp med matretter som passer godt til den nye vinen.
Mat til vinen
Også Lars Barmen har smakt seg frem til to italienske viner, den røde en Santiovese fra Toscana, og den hvite en Pinot Grigio fra regionen Pavia, eller lille Piemote. Begge vinene kommer både i flaske og som bag-in-box, og passer spesielt godt til Barmens matstil med stort fokus på råvarer og kvalitet.
Og med tredve år innen bansjen, har han god erfaring i å kjenne hvilke smaker som passer sammen – en viktig egenskap når man skal utvikle en vin.
Bensinstasjonmat
I anledning lanseringen serverte han, godt hjulpet av Christian Rønnestad fra Gastronomisk institutt, blant annet uer med reker, koriander, fenikkel og ertekrem og grillspyd av rødvinsmarinerte nakkekoteletter, aprikos og bacon. Og nøkkelen til rettene deler han så gjerne med resten av befolkningen.
- Oppskriftene står på vinkartongene, forteller Barmen.
Det er ikke bare vin han henter inn fra utlandet, også inspirasjon til matretter tar han gjerne fra andre deler av verden. Grillspydene han smakte utenfor en bensinstasjon i Sør-Afrika, der de lå og godgjorde seg over et halvt oljefat, er et eksempel.
- - Det er noen av de beste grillspydene jeg har smakt, forteller han.
BARMEN-vinene er utviklet i samarbeid med Arcus.