Ikke rare baren, men et flott hotell

Publisert Sist oppdatert

Baren var betjent av to bartendere / resepsjonister og ”vår” bartender Katrin Andersson (20) sa klart i fra at baren ikke var utstyrt med utvalget av spesielle drinker. Når vi insisterte på at vi ville ha noe spesielt, blandet hun velvillig en drink hun mente vi ville like.

Mens drinkene ble blandet fortalte Katrin oss at hun hadde vært fast ansatt i en uke, men at hun hadde jobbet på hotell det siste året, da gjennom et bemanningsselskap.

– Jeg elsker bransjen sa Katrin og forklarte at hun gjennom jobben traff mange hyggelige mennesker, at jobben ga mange muligheter for å snakke med mennesker og ha det litt sosial.

– Jeg har det gøy på jobben, sa Katrin fornøyd.

Drinken, som ble servert min finske kollega Hannu Rimpiläinen og meg selv var søt og frisk. Den besto av Bacardi Razz, is og frukt soda (en type 7up). Hannu erkjente at han vanligvis ikke drikker drinker, men foretrekker øl.

– Drinken har ikke sterk smak, er ok, men litt søt. Vi var imidlertid enige om at drinken ble bedre etter hvert når isen fikk virke litt.

Mens vi stod der i baren, snakket vi også med en tysker som hadde lært seg svensk. Klaus D. Janssen har på ukedagene bodd 3 år i Sverige, hvor han arbeider for Synapse Mobile Networks Nordic AB. Klaus fullroste hotellet.

– Det er vanskelig å finne hotell, hvor en trives, uten å betale ”skjortan” sa han.

– Hotellet er et ”Fynd”, hvor de har gjort en god jobb med et nytt hotell renovert på fin måte. – Her føler du deg veldig velkommen og de har lagt seg på et minimum av komfort og service, selv om standarden hotellet har det som forventes. Klaus roste spesielt hotellets beliggenhet med god kommunikasjon og nærhet til hele Stockholm.

- Jeg har vært på de fleste hotellene i Stockholm, men dette anbefales både som økonomisk og bra sier Tyskeren.

Klaus D. Janssen er mer øldrikkeren Klaus og når vi først sitter i en bar, ønsker han å formidle både Svenske og Norske bartendere noen alvors ord.

- Øl skal ikke serveres iskald. Den skal i hvert fall ikke serveres med isbiter eller i frostede glass.

- Presentasjonen av øl er meget viktig, så når jeg ser bartendere som fyller glasset til randen og vifter vekk all skummet, mister jeg nesten lysten på øl.

Dette med øl er imidlertid en annen historie og på oppfordring fra Klaus, vil vi senere i år, ta for oss hvordan øl bør serveres.

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS