Holder koken

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Hellstrøm har ryddet i både private og proffe kjøkken med varierende hell. Hos Oldemors Karjol på Jevnaker på Hadeland går det så det griner om dagen. Gjestene kommer og staben er utvidet.

                                                                                                                            

– Her går det svært bra om dagen, sier kjøkkensjef Olav Ruud. Han forteller om økning i bestillinger og om bra potensial i lokalmiljøet. Det er blitt mer av selskaper, samtidig som de også opplever økning i à la carte.

–Søndagene er spesielt populære, da kan vi ha mellom 150 og 200 spisegjester innom, sier han.

Menyen Hellstrøm satte opp baserte seg hovedsakelig på enkel egenprodusert bondekost. Siden den gang er menyen utvidet og Ruud kan fortelle at det går like mye av tradisjonsmaten som av de mer eksklusive rettene som hjort eller norsk and og kylling fra Herøy. Menyen er sesongbasert og i vinter har de for eksempel hatt Sterling kveite fra Ryfylke på menyen.

– Folk er villige til å betale for kvalitet, sier Ruud som blant annet har bakgrunn fra kokkelandslaget i konditorfag.

 

Utvider tilbudet

Oldemors Karjol har også satset på nye aktiviteter for å trekke folk.

– Vi har arrangert både bluesaften og har fast quiz-dag sier han. Det ser ut til at konseptet musikk og mat slår an på Hadeland. De tilbyr også catering til selskaper og kan skreddersy menyer ut fra kundenes ønsker. Det siste salgsfremstøtet går i den litt mer romantiske sjangeren.

– Vi samarbeider med Øvre Vang Gård hvor vi tilbyr fire retters bryllupsmiddag og overnatting for brudeparet på stabburet, sier han. Festelighetene foregår i et stort seildukstelt ute i hagen og teltet har de fått en seilmaker til å lage slik at det skal passe omgivelsene på gården.

 

Flere ansatte

Da Hellstrøm var innom var det kun eierne Kaja Knoph Østlieog Eirik Tetliesom hadde jobb på Karjolen. Nå sysselsetter stedet 11 ansatte fordelt på fem årsverk. Østlie selv er ikke så mye på jobb som tidligere.

– Jeg har fått barn etter at Hellstrøm var på besøk og ”bor” ikke på Karjolen lenger, smiler hun.

Per i dag har Oldemors Karjol fem kokker og en lærling.

– Og vi ønsker oss en til, så her er det bare å søke, smetter Ruud inn før har løper ut på kjøkkenet. Klokken er to og Karjolen åpner. På parkeringsplassen begynner det å fylle seg opp.  

Teltet er sydd av en seilmaker for å passe inn i gårdsmiljøet på Øvre Vang Gård.
Teaser:

Hellstrøm har ryddet i både private og proffe kjøkken med varierende hell. Hos Oldemors Karjol på Jevnaker på Hadeland går det så det griner om dagen. Gjestene kommer og staben er utvidet.

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Olav Ruud er kjøkkensjef på Oldemors Karjol.