Gresk myntologi på Klubben
– Om jeg savner Hellas? Babis Gkreousitis rister på hodet, mens han tvinger flere mål langstilkede mynteblader ned i longdrinkglasset, etterfulgt av to kjempe-chilier. Det klirrer irritert i trangbodde isbiter, og limeskivene sender sure blikk etter de rødgrønne inntrengerne. – Smak på denne,smiler Babis.
Vi sitter i baren på Quality Hotell Klubben i Tønsberg. Det er onsdag, lilleviseren har knapt passert åtte, og foran meg står en juledekorasjon og venter. Nei, ikke han hyggelige, greske bartenderen. Jeg mener det lille kunstverket av en longdrink. Et grøntareal med alkohol. Blomster-Finn hadde dånt sidelengs av misunnelse over kreativiteten.
Chili-penetrert
Utelivsløvene blant leserne nikker nok allerede gjenkjennende. Joda, det skal drikkes Mojito Diablo. De to chiliene danner et perfekt sett med sataniske horn i glasset. Forsiktig nærmer jeg meg ”djevelskapen”. Med en hårsbredd unngår jeg å få høyre nesebor Chili- penetrert, i det jeg dukker ned i islagt, rom sjø. En mynte-dusk kiler meg forførisk på overleppa, som for å si: ”Bare ta for deg av godsakene”.
Ekstraservice
– Smakte det? Babis forklarer med gresk innlevelse, og på sjarmerende Thessaloniki-vestfoldsk hvordan Diabloen mikses. I kveld har han god tid til den slags ekstraservice. Hotell magasinets utsendte har foreløpig få konkurrenter om vannhullet. En og annen småtørst selger eller konferansedeltaker slenger innom, på vei til restauranten. – Vi har fullt opp med kurs- og konferansegjester i september, sier Babis.
Ansiktsløfting
I sommermånedene er det derimot show og underholdning som trekker flest besøkende. Hotellet har solide tradisjoner med å booke de mest populære revy- og sangartister. Dette har bidratt til å gi Tønsberg status som sommershow- by nummer en i Norge. For to år siden gjennomgikk Hotell Klubben en kraftig ansiktsløfting, etter at Choice- kjeden overtok etter Rica. I dag fremstår Klubben som et stilfullt og innbydende hotell. Spesielt vil Hotell magasinet skryte av den flotte Bar & Loungen, som har blitt en liten perle, i gjennomført retro- stil.
Variert hverdag
Babis Gkreousitis stortrives på hotellet, og har ingen planer om å returnere til finanskrisens epicenter, Hellas. – Nei, men jeg besøker familien jevnlig. Det går direkterute til Thessaloniki fra Rygge, så da er det enkelt å reise hjem til mor og far i en langhelg, sier han. Babis liker godt den varierte hverdagen på Klubben. – Jeg er potet, påstår han, og er ubeskjeden nok til å røpe at han nylig ble kåret til årets medarbeider på hotellet.
Smakte det? Årets medarbeider setter de mørke middelhavsgluggene på journalisten, og forventer et faglig velbegrunnet svar. Det som en gang var et mynteomspunnet kunstverk i rom og is, er nå redusert til noe som ligner algeoppblomstring – uten væske. – Djevelsk godt! Kan jeg få litt påfyll?
Ingredienser, Mojito Diablo: · 4 cl. Havana Club (Rom) · 6-8 blader av mynte · 3-4 lime-skiver · 2 teskje brunsukker · 2 chili · Sodavann · mye is |
