Først ute med matmerking av øl
Aass bryggeri i Drammen er først ute med matmerking av øl. Med tydelige symboler på emballasje og boks kan kunden selv se hvilken øl som passer de forskjellige matrettene.
– Vi ønsker å gjøre det enklere for forbrukeren å velge riktig drikke til maten, forklarer administrerende direktør Terje Aass i Aass Bryggeri.
God ølkultur er svært viktig og det er mange som er usikre på hva slags øl som passer til middagen de skal ha. Nå har Aass Bryggeri i Drammen bestemt seg for å gjøre noe med dette. – Vi har alltid hatt et sterkt fokus på god mat- ølkultur her i Drammen, forklarer Terje Aass. – Ved å trykke tydelige matsymboler direkte på boksen eller flasken, vet kunden med en gang hva slags mat ølen passer best til.
Norsk matkultur
I tillegg til å merke både emballasje og boks med matmerking, kan også kunden se hva som er best serveringstemperatur, samt hva slags glass som egner seg best til de forskjellige øltypene. – Vi tror at ved å merke ølen på denne måten, vil forbrukerne bli flinkere til å eksperimentere både med mat og drikke, og det er akkurat det vi ønsker å fremme: God norsk matkultur, avslutter Aass.
I tillegg til matsymboler og glasstype ølet bør serveres i, vil serveringstemperatur også være å finne på emballasjen.
