Finalistene klare for kokkekamp
Den syvende juni er fire unge og lovende kokker klar til å forsvare landet sitt i den nordiske kokkekampen Linie Award. Rune Ørsjødal ved Rica Nidelven i Trondheim gir jernet for å ta trofeet tilbake til Norge etter dansk seier i fjor.
Ørsjødal må imidlertid først utkonkurrere de tre andre nordiske finalistene og overbevise juryen hvor Geir Skeie er juryformann i år også. Parallelt med konkurransen arrangeres en ny bartenderkonkurranse . Halvor Digernes ved Fuglen i Oslo representerer vertsnasjonen Norge.
Rune Ørsjødal var bare 14 år da han bestemte seg for at det var kokk han skulle bli. Nå skal 24-
![]() |
Geir Skeie er juryformann også i år. |
åringen forsvare Norges kokkeære på Tjuvholmen Sjømagasin i Oslo 7.juni, i den prestisjefulle konkurransen Linie Award. Der vil han blant annet bli bedømt av Bocuse d´Or vinner fra 2009, Geir Skeie og den kjente SVT- kokken og eier av restaurant 1900, svenske Niklas Ekstedt.
-Det er utrolig stas å bli plukket ut til denne konkurransen. Rica Nidelven har vært en viktig læringsplass med inspirerende kokker som hvert eneste år har hatt deltagere i NM. Vårt fokus har alltid vært de lokale råvarene, noe som også legges vekt på i Linie Award, sier Rune Ørsjødal i en pressemelding.
Rune Ørsjødal vil konkurrere mot svenske Patrick Hassel fra Thornströms Køk, Göteborg, finske Heikki Kivimaki fra Savoy, Helsinki og danske Kenneth Hansen fra Svinkløv Badehotel, Jylland.
Nytt av året
I den nye bartenderkonkurransen er det Halvor Digernes fra Fuglen i Oslo som skal forsvare Norge. -Denne konkurransen har vært etterlengtet blant oss bartendere. Den fokuserer på smakssammensetninger og råvarer, og er en seriøs arena hvor vi får testet oss skikkelig mot de andre nordiske landene. Det er derfor utrolig morsomt å bli plukket ut, sier Digernes.
Jesper Lind (Internasjonalen bar, Oslo), Monica Berg (Icebar, Oslo) og Halvor Heuch (sjefsdestillatør, Arcus) har gjennomgått de mange påmeldingene til bartenderkonkurranen. -Vi ser en ny epoke innenfor faget. Stadig flere bartendere er nå utrolig profesjonelle, og har en større kokketilnærming til faget gjennom blant annet å eksperimentere med ulike råvarer. Denne konkurransen er viktig for å fortsette dette arbeidet, sier Jesper Lind.
Halvor Digernes vil konkurrere mot:
Svenske Jimmie Hulth (Story Hotel, Stockholm)
Finske Jan-Pekka Hiltunen (Kokomoko Tiki-bar)
Danske Nicholas Brennan (1105)
