Finalistene er klare
Ti priser skal deles ut til norske produkter i forbindelse med Det Norske Måltid 2011, og nå er finalistene på plass.
En nasjonal fagjury med erfarne kjøkkensjefer har smakt og vurdert 49 unike råvarer og kvalitetsprodukter som var nominert fra hver sin region, og tre finalister i hver kategori går videre til kåringen som sendes på TV2 søndag 11. november.
Juryarbeidet for kategoriene kjøtt, fisk og skalldyr, ost, frukt og grønt og frukt- og bærdrikk er ledet av Bent Stiansen fra Statholdergaarden, som tidligere har vunnet Bocuse d'Or. Med seg har han hatt Kari Innerå fra Cru vin&kjøkken, Inger Johnsen fra Lian Restaurant, Ole Jonny Eikefjord fra Eik, Fjord og Eik Annen Etage, Geir Magnus Svae fra Tyrifjord Hotel og Jørn Lie fra Restaurant Gamle Raadhus og Grosch.
Finalistene i de fem kategoriene er:
ÅRETS KJØTTPRODUKT 2011:
Gildes Santa Kristina skinke, Stange, Østpå
Hjort flatbiff fra DalPro Gårdsmat, Hitra, Midti
Livèche kyllingbryst, Indre Østfold, Østpå
ÅRETS FISK- OG SKALLDYRPRODUKT 2011:
Halvors tørrfiskfilet fra Halvors Tradisjonsfisk, Tromsø, Nordpå
Kamskjell fra Seashell, Frøya, Midti
Klippfisk Gran Reserva fra Jakob & Johan Dybvik, Ålesund, Midti
ÅRETS OST 2011:
Edel blå, godt modnet, fra Gangstad Gårdsysteri, Inderøy, Midti
Kvit Undredal, vellagret, fra Undredal Stølsysteri, Undredal, Vestpå
Rød Kjerringøy fra Kjerringøy gård, Kjerringøy, Nordpå
ÅRETS FRUKT- OG GRØNTPRODUKT 2011
Gulløye fra Nord-Norge, Tromspotet, Silsand, Nordpå
Mandelpotet fra Auma Mandel, Alvdal, Østpå
Østby Asparges, Larvik, Sørpå
ÅRETS FRUKT- OG BÆRDRIKK 2011:
Didrikk, bringebærdrikk fra Pyntebær, Verdal , Midti
Eplemost av norske Aromaepler fra Bagstevold gård, Øvre Eiker, Sørpå
Ringi, gårdspresset Gravenstein, fra Øvre Ringi gård, Slependen, Østpå
I tillegg er egne juryer i aksjon for å finne fram til vinnere av Årets Nyskapning, Årets Øl, Årets Matgleder, og Det Norske Måltids Hederspris. Matlagene som er plukket ut fra hver region i tv-serien, møtes til kamp i finalen neste søndag. Det laget som lager det beste måltidet basert på matvarer fra sin landsdel blir Årets Matlag i Det Norske Måltid 2011. Hvem som henter hjem priser – og til hvilken landsdel – får vi vite nårfinalen av Det Norske Måltid går på luften på TV 2 søndag 11. desember kl. 22.30.
