Finalistene er klare

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Ti priser skal deles ut til norske produkter i forbindelse med Det Norske Måltid 2011, og nå er finalistene på plass. 

 

En nasjonal fagjury med erfarne kjøkkensjefer har smakt og vurdert 49 unike råvarer og kvalitetsprodukter som var nominert fra hver sin region, og tre finalister i hver kategori går videre til kåringen som sendes på TV2 søndag 11. november. 

Juryarbeidet for kategoriene kjøtt, fisk og skalldyr, ost, frukt og grønt og frukt- og bærdrikk er ledet av Bent Stiansen fra Statholdergaarden, som tidligere har vunnet Bocuse d'Or. Med seg har han hatt Kari Innerå fra Cru vin&kjøkken, Inger Johnsen fra Lian Restaurant, Ole Jonny Eikefjord fra Eik, Fjord og Eik Annen Etage, Geir Magnus Svae fra Tyrifjord Hotel og Jørn Lie fra Restaurant Gamle Raadhus og Grosch. 

 

Finalistene i de fem kategoriene er:

 

ÅRETS KJØTTPRODUKT 2011:

Gildes Santa Kristina skinke, Stange, Østpå

Hjort flatbiff fra DalPro Gårdsmat, Hitra, Midti

Livèche kyllingbryst, Indre Østfold, Østpå

 

ÅRETS FISK- OG SKALLDYRPRODUKT 2011:

Halvors tørrfiskfilet fra Halvors Tradisjonsfisk, Tromsø, Nordpå

Kamskjell fra Seashell, Frøya, Midti

Klippfisk Gran Reserva fra Jakob & Johan Dybvik, Ålesund, Midti

 

ÅRETS OST 2011:

Edel blå, godt modnet, fra Gangstad Gårdsysteri, Inderøy, Midti

Kvit Undredal, vellagret, fra Undredal Stølsysteri, Undredal, Vestpå

Rød Kjerringøy fra Kjerringøy gård, Kjerringøy, Nordpå

 

ÅRETS FRUKT- OG GRØNTPRODUKT 2011

Gulløye fra Nord-Norge, Tromspotet, Silsand, Nordpå

Mandelpotet fra Auma Mandel, Alvdal, Østpå

Østby Asparges, Larvik, Sørpå

 

ÅRETS FRUKT- OG BÆRDRIKK 2011:

Didrikk, bringebærdrikk fra Pyntebær, Verdal , Midti

Eplemost av norske Aromaepler fra Bagstevold gård, Øvre Eiker, Sørpå

Ringi, gårdspresset Gravenstein, fra Øvre Ringi gård, Slependen, Østpå

 

I tillegg er egne juryer i aksjon for å finne fram til vinnere av Årets Nyskapning, Årets Øl, Årets Matgleder, og Det Norske Måltids Hederspris. Matlagene som er plukket ut fra hver region i tv-serien, møtes til kamp i finalen  neste søndag. Det laget som lager det beste måltidet basert på matvarer fra sin landsdel blir Årets Matlag i Det Norske Måltid 2011. Hvem som henter hjem priser – og til hvilken landsdel – får vi vite nårfinalen av Det Norske Måltid går på luften på TV 2 søndag 11. desember kl. 22.30.

Teaser:

Ti priser skal deles ut til norske produkter i forbindelse med Det Norske Måltid 2011, og nå er finalistene på plass. 

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Den nasjonale fagjuryen som har smakt seg gjennom 49 ulike råvarer. Fra venstre: Inge Johnsen, Bent Stiansen (juryleder), Jørn Lie, Geir Magnus Svae, Kari Innerå og Ole Jonny Eikefjord. (foto: Unn Karin Olsen)
Powered by Labrador CMS