Filini – helt nytt på italiensk

Publisert Sist oppdatert

– Restauranten har blitt veldig godt mottatt her i Fredrikstad, forteller food & beverage manager på Radisson SAS Michael Repser. Spisestedet er fullbooket hver fredag og lørdag og Repser kan fortelle om stor interesse rundt konseptet også resten av uken.

Food & beverage manager Michael Repser har tidligere jobbet på Radisson SAS i Gøteborg.

 

 

Spesiell innredning

– Filini Restaurantene er bygget opp som en såkalt konsept-restaurant. Det vil si at utforming og design i restauranten følger et bestemt prinsipp eller linje.

– Her er alt spesialdesignet for å gi det rette inntrykket; innredningen, layout på menyen, bestikk og porselen, musikk og belysning, forteller Repser entusiastisk. Manualen for restaurantinnredningen er på flere hundre sider forteller han.

Interiøret er lyst og det er brukt mye tre, på bordene er det ikke duker. Det er jobbet mye med belysning og restauranten har fire forskjellige lyssettinger. Musikken er også ” designet” for å passe inn og skal være en gjenkjennelsesfaktor i restauranten.

Det er fem internasjonale hoteller som kjører dette spesielle Filini konseptet som er utviklet av den anerkjente matskribenten Roy Ackerman. Han har en rekke kjente hoteller på samvittigheten og er altså hjernen bak stilen som er valgt i Fredrikstad.

Italiensk meny

På menyen står det beste fra det Italienske kjøkken. Og det skulle være nok å velge i for den kresne gjest. På spisekartet står hele 11 forretter eller antipasti om du vil, man kan velge i seks risotto og pastaretter, det er åtte varmretter og fire pizzavarianter. Og til den søte avslutning på en ellers vellykket aften byr restauranten på sju desserter. Utover dette velger gjestene tilbehør som rosmarinstekte poteter, kremet polenta eller salater, for å nevne noe.

– Det er genuin Italiensk mat på sitt beste, sier Repser. Men dog, ikke som på Bagatelle, så eksklusivt er ikke vårt konsept. Du kan heller kalle dette det tradisjonelle Italienske kjøkken, sier han. Det er avansert men ikke komplisert mat vi serverer.

Det er lagt vekt på detaljer. På bordene står balsamico og olivenolje av den riktig gode sorten og gjestene får oliven og foccacia på bordet når de kommer. Oliven med stein, påpeker Repser. Den er ubehandlet. Restauranten har bare Italienske viner på kartet, bortsett fra dem uten alkohol.

– Vi fant ingen alkoholfrie Italienske, smiler Repser. Barkartet for øvrig er Italiensk inspirert med typiske Italienske drinker, likører og lignende.

Det viktige personalet

– Vi vil gjerne ha utdannet personale. I tillegg får alle våre servitører innføring i hvordan vi vil at restauranten skal fremstå, sier Repser. Uniformen som brukes er lysblå og brun. Maten blir servert via portable brett med bein. Det er lagt vekt på at restauranten skal ha en vennlig stil med en god atmosfære hvor gjestene kan slappe av.

– Et grunnprinsipp er at gjestene aldri gjør ”feil”. Det er ikke servitørens jobb og bestemme hvilket bestikk gjesten skal bruke, forklarer han.

– Vi fikk hjelp til å komme i gang og vi får jevnlig oppfølging fra andre Filini restauranter. Det er en viktig del av konseptet, avslutter Michael Repser.

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS