Drivstoff for konferansedagen
Pausebuffeen på Clarion Oslo Airport på Gardermoen er viden kjent for sitt mangfold.
– Det er ikke standard for alle hotellene våre det man ser på Gardermoen, sier John Kristian Stubban, brand manager for Quality-kjeden hos Choice Hotels Skandinavia.
– Quality og Clarion har slike store og gode buffeer. I tillegg har vi på Quality popcorn og softice på menyen, sier Stubban som mener at kjeden kommer økonomisk godt utav denne løsningen.
![]() |
Fristende pausebuffé på hotell Clarion på Gardermoen. |
– Samtidig lever vi opp til navnet vårt - Choice – kundene kan velge selv, avslutter John Kristian Stubban.
Riktig påfyll
– Denne typen pauseservering startet vi med i 2003/04, forteller restaurantsjef ved Choice kjedens hotell Clarion på Gardermoen, Maad Chelouati. Han forteller at tilbakemeldingene fra gjestene har vært udelt positive, de setter pris på at hotellet har dette sunne alternativet.
– Du vet, folk liker å småspise hele dagen. Dessuten er det viktig få nok energi, konferansegjestene våre er her fra halv ni til i fire – fem tiden. Da er det er viktig med påfyll av både vitaminer og mineraler. Vi passer på hva gjestene har i kroppen, smiler restaurantsjefen.
Grønt og blandet
På pausebuffeen er det et rikholdig utvalg av sesongens grønnsaker med forskjellige typer dipp som cheddar, aïoli, salsa og rømme. På store rause fat ligger fristende frukt av ulike slag. For de som sverger til kake, er det to typer.
– Vi varierer utvalget etter hva vi har tilgang til og innholdsmessig jobber vi hele tiden med å forbedre og utvikle buffeen. Den har gått fra å være relativt liten til å bli stor på disse årene, sier Chelouati.
Kaffe og vann
Buffeen har også purewater anlegg med hotellets eget mineralvann. Som et supplement til den ordinære kaffemaskinen har hotellet investert i en maskin som bør tilfredsstille selv den mest kresne gjest.
– Den kostet 150.000,- og er verd hver krone, mener restaurantsjefen. Maskinen maler de beste kaffebønner og trakter alle typer kaffe. Chelouati viser frem melkeskummeren og peker på en Stelton-kanne på kaffebordet.
– Vi har varm melk tilgjengelig. Det er nemlig mange utenlandske gjester som ønsker dette og de setter stor pris på å slippe å helle kald melk i kaffekoppen, sier han.
Bedrer konsentrasjonen
– Dette er spesielt bra, sier Ellen Wessel. Hun er kursleder og har mye erfaring fra konferansehoteller. Hennes karakteristikk av pausebuffeen hos Chelouati & co er ganske enkelt; fantastisk.
– Det er veldig viktig med sunn mat i pausene. Jeg merker godt at de jeg kurser har mye bedre konsentrasjon når de har hatt mulighet for å spise sundt. De holder lenger, sier Ellen Wessel.