Deilig sjokoladekake – uten det meste
Matallergier blir et stadig mer velkjent problem, og tilbudet av alternativer til de vanlige sortene av brød, kaker og pasta øker stadig.
Hilde Brenne Rugås er en av dem som har sett mulighetene som ligger i det å kunne tilby varer uten mange av de vanlige allergenene, men som samtidig smaker så godt at de blir naturlige alternativer
til andre produkter.
Til SMAK 2011 hadde hun tatt med seg sin fantastiske, håndlagde sjokoladekake ”Hilde”, som høstet mange ”mmmmm” er fra dem som stakk innom standen for en smaksprøve.
Kaken er fri for både gluten, melk, nøtter, soya og egg, og hvitt sukker er byttet ut med brunt.
Oppskriften som er strengt hemmelig har hun eksperimentert frem på egenhånd, med god hjelp av konditor Gunvor Fiskå.
- Jeg hadde lokaler ved Gastronomisk Institutt i Stavanger, og pleide å løpe inn der og be dem smake på kake i lunsjpausen, smiler den entusiastiske gründeren.
Dermed fikk hun høyst kvalifiserte innspill under veis i prosessen.
Kaken fra Allergikokken AS distribueres nå gjennom Spesialgrossisten, og selges i ulike dagligvareforretninger. Brenne Rugås står også bak nettsiden www.allergikokken.no med en stor samling oppskrifter uten ulike allergener. Hun er allerede i gang med planene for neste kake, og med større produksjonslokaler på Sand i Ryfylke ligger mye til rette for flere spennende allergivennlige matvarer.
