Bocuse d'Or-håp dømmer pizza
Ørjan Johannessen gikk til topps som Årets kokk under Smak-messen i februar, og er Norges nye Bocuse d'Or-håp. Nå er han en av dommerne i TINE Storhusholdnings nye interaktive pizzakonkurranse.
Konkurransen som har fått navnet "Fra bunn til topp" pågår i fire uker fra og med i dag, mandag 2. mai. Deltakerne kan vinne en splitter ny Metos Domitor DM430M pizzaovn.
- Vi vil sette fokus på pizza i en hel måned. Det er en elsket rett som du kan lage i utallige varianter. Vi gleder oss til å se hva konkurransedeltakerne kommer opp med!, sier sisteleddssjef i TINE Salg Storhusholdning, Brita Unnerud.
Deltakerne i den interaktive konkkurransen skal kreere sin egen pizza, fra bunn til topp, og de beste oppskriftene blir premiert hver uke. I slutten av mai vil en jury bestående av TINEs matfaglige ansvarlige og pizzaekspert Pål Jetmundsen, Bocuse d-Or kokk Ørjan Johannessen og Arve Serigstad som vant pizza-NM 2010 avgjøre hvilken pizza som er den aller beste og som får hovedpremien.
Pizza-fan
Selv om Johannessen er en kokk i verdensklasse er han også glad i pizza.
- Pizza er veldig godt i mange sammenhenger, og det blir vel en lørdag eller to med pizza i stua, sier han og avslører dermed at han ikke er så forskjellig fra resten av oss.
Stjernekokken mener at pizza på ingen måte burde oppfattes som annenrangs fast food.
- Jeg ser ikke på pizza som junk food. Bak en perfekt pizza ligger det et godt håndverk. Ofte er det slik med pizza at jo enklere den er laget, jo bedre er den. Det er sausen og osten som utgjør hele forskjellen, sier Johannesen.
Pizza-historie
Den moderne pizzaen så dagens lys på slutten av 1800-tallet da en baker laget et av sine flate brød med topping som hadde de italienske fargene; tomatsaus, mozzarella og basilikum, til ære for dronning Margherita. Han kalte pizzaen for "Pizza Margherita", og dette er fortsatt den mest kjente italienske pizzaen.
Nå gleder Johannesen seg svært til å dømme i TINEs store pizzakonkurranse, ettersom de fire siste pizzaene skal prøvesmakes.
- Jeg gleder meg til å se hvilken pizza som kommer på bordet!, sier Johannesen.
For å delta i konkurransen eller finne pizzainspirasjon kan man gå inn på tinepamenyen.no/pizza.