Bagatelle gjenåpnet
Restauranten som har vært gjennom en omfattende ombygging er på nytt klar til å ta imot gjester. Åpningen gikk som planlagt, til tross for at stedet ble utsatt for innbrudd før helga hvor verdier for over 200 000, deriblant sølvtøy, pc-utstyr og oppskrifter ble borte, ifølge VG Nett.
Bagatelle ble stengt i forfjor etter uenigheter mellom investor Christen Sveaas og mesterkokken Eivind Hellstrøm. Nå er svenske Daniel Höglander hyret inn som ny kjøkkensjef.
Bagatelle er blitt mer folkelig. I tillegg til hovedrestauranten er et tidligere chambre separé fra Restaurant Bagatelle nå bygget om, og brasseriet Lille B har fått et rustikt preg. Ifølge restaurantens nettsider skal LilleB servere lunsj og enkle middagsretter til fornuftige priser. Brasseriet har heller ikke bordbestilling, men altså mulighet til å stikke innom for en kaffe, et glass vin eller en enkel rett.
Restaurant Bagatelle er fylt med spennende samtidskunst som skal bidra til å gjøre spiseopplevelsen unik. Matfilosofien er fransk, mens inspirasjon til måltidene hentes fra de beste skandinaviske råvarer.
- Daniel Höglanders smaksgalleri fremstår som nytenkende med en rekke spennende kombinasjoner, skriver bagatelle.no.
Gjenåpningen gikk ikke helt upåaktet hen. I forbindelse med åpningen var nemlig Bygdøy Allé stengt av, noe som blant annet berørte kollektivtrafikken i gaten.
- Det er ingen hendelse, det er bare en Bagatelle, sa operasjonsleder Hilde Walsø fra Oslopolitiet til Aftenposten i går.