JUBEL: Ekteparet Sven Erik og Torill Reena jubler over å være Norges kandidat til Nordens beste restaurant 2018.
JUBEL: Ekteparet Sven Erik og Torill Reena jubler over å være Norges kandidat til Nordens beste restaurant 2018.

RE:NAA er Norges beste

Michelin-restauranten RE-NAA utmanøvrerte bunnsolide navn som Maaemo, Statholdergaarden og Kontrast, og er valgt ut som Norges representant i finalen for The Nordic Prize 2018, eller Årets restaurant i Norden.

Publisert

De seks forhåndsnominerte restaurantene var Maaemo, Kontrast og Statholdergaarden i Oslo, RE-NAA og Omakase i Stavanger og Bare i Bergen. Av disse er nå RE-NAA kåret til Norges beste av de norske jurymedlemmene Øyvind Hjelle, Liz Mortensen, Rune Rake, Arne Ronold og Nils Are Økland.

Stavanger-restauranten er dermed den norske finalisten i kampen om The Nordic Prize for 2018.

– Vi er jo veldig stolte over å bli rangert høyest blant de nominerte, sier Sven Erik Renaa. - Det er krevende å levere på dette nivået, men utrolig tilfredsstillende å få slik tilbakemelding på at vi holder det nivået vi ønsker. Vi har veldig flinke folk og utrolig flotte leverandører som bidrar med de beste kortreiste råvarene. Siden restauranten er så intim, får vi også nærkontakt med gjestene våre når vi lager og serverer maten, det bidrar også til å løfte oss.

– Jeans går utmerket

Torill Renaa forundrer seg over hvor mange i Stavanger som fremdeles tror at restauranten ligger i underetasjen, og ikke har fått med seg at RE-NAA er det lille lokalet i Breitorget rett bak Kulturhuset – vegg i vegg med Matbaren bistro.

– Og vi får spørsmål på telefonen om man må ha på dress for å spise der – det må man slett ikke. Jeans går aldeles utmerket, smiler Torill. – RE-NAA handler om spennende mat og god service, ikke om at gjestene skal prestere noe. Her er det helt avslappet og man skal bare sette seg ned og nyte kvelden, fortsetter hun.

Tøff konkurranse

RE:NAA kjemper mot følgende restauranter om tittelen:

Danmark: Babette, Vordingborg

Finland: Demo, Helsinki

Sverige: Fäviken, Åre

Fæøyene: Koks, Thorshavn

Tidligere vinnere:

2017: Sabi Omakase, Stavanger

2015: MAAEMO,  Oslo

2014: KOKS,  Torshavn

2013: Geranium, Rasmus Kofoed & Søren Ledet

2012: Maaemo, Esben Holmboe

2011: Henne Kirkeby Kro, Allan Poulsen

2010: Matsalen, Mathias Dahlgren

2009: noma, René Redzepi

Bakgrunn:

Torill og Sven Erik Renaa driver de tre spisestedene RE-NAA, Matbaren og Xpress. De to første ligger i Breitorget, den siste i Kulturhuset. www.restaurantrenaa.no

Matbaren åpnet i 2009, Xpress i 2014 og RE-NAA i 2015. RE-NAA fikk Michelin-stjerne i 2016 og igjen i 2017, og er rangert på Global Master nivå i The White Guide. Matbaren bistro er rangert som Stavangers tredje beste restaurant i The White Guide, mens Xpress omtales som «beste italienske pizza i Norge».

Powered by Labrador CMS