Ny talentjakt i gang

Michelin-stjernekokken Cristina Bowerman, James Maxwell-Stewart fra Cru Vin & Kjøkken, samt den skandinaviske S.Pellegrino Young Chef 2016-finalisten, Nikolaj Schmidt Skadborg, sparket i gang konkurransen som jakter kommende kulinariske talenter fra hele verden.

Publisert

Skandinavia og Baltikums lokale konkurranse vil finne sted i oktober 2017. Her vil James Maxwell-Stewart delta i juryen som for øvrig består av fremtredende kokker. Juryen velger hvem som vil gå videre som Young Chef-finalist til selve finalen som vil finne sted i Milano neste år.

Søknad om å delta i S.Pellegrino Young Chef er nå tilgjengelig på nettet for kandidater fra hele verden – sjekk ut www.sanpellegrino.com

Etter to vellykkede år (2015 og 2016), kommer konkurransen nå i sin 3. utgave.

Konkurransen vil foregå over de neste 18 måneder med innledende runder og lokale konkurranser, etterfulgt av selve finalen - Grand Finale - i juni 2018 hvor finalistene vil konkurrere om S.Pellegrino Young Chef 2018-tittelen.

21 finalister

I løpet av S.Pellegrino Young Chef-konkurransen - som i fjor tiltrakk seg over 3000 søkere – vil mer enn 70 Top Chefs være involvert som jurymedlemmer i lokale konkurranser. 21 unge kokker fra 21 forskjellige geografiske regioner skal velges ut som finalister.

Tidsrommet på konkurransen har nylig blitt forlenget for å gi de unge kokkene mer tid til å jobbe ved siden av sine mentorer for å finslipe sine signaturretter og forbedre sine ferdigheter i forberedelsen til finalen.

– Å ha muligheten til å konkurrere i S.Pellegrino Young Chef 2016 var en opplevelse for livet. Å delta i konkurransen var svært givende. Jeg er meget takknemlig for å ha fått sjansen til å møte og konkurrere mot noen av de beste unge kokkene i kulinariske verden," sier Nikolaj Schmidt Skadborg, Skandinavisk finalist i fjorårets utgave og Sous Chef på Restaurant Sletten i Humlebæk, Danmark.

Vinnere av S.Pellegrino Young Chef får en fantastisk mulighet til å få global eksponering og et betydelig faglig løft, samt muligheten til å ta del i flere av S.Pellegrinos årlige arrangementer rundt om i verden, inkludert, men ikke bare til de som er knyttet til Young Chef-konkurransen. Tidligere vinnere inkluderer Mitch Lienhard, USA, i 2016, og Irland-baserte S.Pellegrino Young Chef 2015, Mark Moriarty.

Fire faser

S.Pellegrino Young Chef er en global konkurranse som foregår i fire faser:

FASE I – Søknad (februar - april 2017)

FASE II - Global Shortlist (1. juni 2017)

FASE III - Lokale konkurranser (7. juni - desember 2017)

Ved utgangen av desember 2017 vil de 21 unge kokkene fra hele verden bli annonsert som offisielle finalister og vil deretter gå videre til selve finalen i Milano, Italia.

FASE IV - S.Pellegrino Young Chef finalen (juni 2018)

I juni 2018, vil de 21 unge kokkefinalistene samles i Milano for Grand Finale, arrangert av S.Pellegrino.

Powered by Labrador CMS