Ny pris til sushi-stjerner

Stavanger-restauranten Sabi Omakase – med sushikokk Roger Asakil Joya i spissen – vant den prestisjetunge prisen The Nordic Prize for 2016. Dermed følger de i fotsporene til blant annet Noma, Maaemo og Geranium.

Publisert

Alle de overnevnte restaurantene er tidligere vinnere av den prestisjetunge matprisen.

Publikasjonen Den danske Spiseguide står bak utgivelsen «66 Best Restaurants – nordic countries», og er ansvarlige for gjennomførelsen og kåringen av Årets Restaurant i Norden – The Nordic Prize.

Både Joya og medeierne Njål Gaute Solland og Arild Ask Bringeland, er over seg av begeistring.

– Vi er beæret og stolte! Først en Michelin-stjerne, og nå dette. Det hadde vi ikke trodd, sier Solland. Det sier også noe om hvor høyt nivå restauranten vår har. Det er godt å få bekreftet at vi virkelig leverer, fortsetter han.

Eksklusiv norsk sushi

Sjefkokk Roger Asakil Joya kom på 4. plass i sushi-VM i både i 2015 og 2016, og allerede våren 2015 så Sabi Omakase dagens lys med gründerne Njål Gaute Solland og Arild Ask Bringeland i ryggen. Roger Joya hadde lenge drømt om en mulighet som denne. Nå har Sabi Omakase blitt Joyas kreative univers der han byr på 18 eksklusive serveringer i norsk drakt torsdag, fredag og lørdag. Resten av uken velger Joya nøye ut råvarene som skal benyttes.

STJERNE: Tidligere i år ble Sabi Omakase tildelt sin første stjerne i Michelin-guiden.

Mer heder

I februar 2017 fikk Sabi Omakase sin aller første Michelin-stjerne, etter knappe to års drift. De havnet også i The White Guide Nordics kategori «Global Masters Level» sammen med Re-Naa og Maaemo i Norge – det har med andre ord vært svært travelt for Joya og medeierne. Stavanger står nå fjellstøtt på kartet som matdestinasjon.

– Dette hadde jeg virkelig aldri drømt om var mulig da vi åpnet for to år siden! melder en kry Joya fra København. Takk til alle som jobber i Sabi Sushi og gjør dette mulig, avslutter han.

Powered by Labrador CMS