FÅR MICHELIN-FEST: Stavanger er valgt som neste arrangør av Michelin-utdelingen.

Stjernefest til Stavanger

Neste års Michelin-stjerner skal deles ut i Stavanger.

Publisert Sist oppdatert

Stavanger overtar stafettpinnen etter Trondheim som vertskap for lanseringen av Michelin Guide Nordic Countries. Stavanger blir dermed den andre norske byen som får være vertskap for lanseringen av den nordiske utgaven av Michelin-guiden.

Den 8. februar 2021 avholder Michelin, sammen med Region Stavanger, sin presentasjon av nye stjernerestauranter i Michelin Guide Nordic Countries 2021. Dermed rettes alle matinteressertes øyne nok en gang mot Norge – og denne gangen er det Stavanger som er stjernen.

En livlig kulinarisk scene

– Vi er glade for å dra til Stavanger for å avduke den fremtidige utgaven av Michelin Guide Nordic Countries. Gjestene våre vil få oppleve underverkene som er oppdaget av inspektørene våre, og spesielt den bærekraftige tilnærmingen som er utviklet av de lokale restaurantene. Vi vil alle glede oss over den livlige byens kulinariske scene og de gode ingrediensene som regionen har å tilby, sier internasjonal direktør for Guide Michelin, Gwendal Poullennec.

Stavanger fikk sin første Michelin-restaurant i 2016 da RE-NAA, ledet av kjøkkensjef Sven Erik Renaa, fikk sin første stjerne. I 2017 ble byens antall stjerner doblet, da Sabi Omakase med Roger Asakil Joya kunne pryde døren med en ettertraktet Michelin-stjerne. 2020 ble nok et godt år for byen; RE-NAA fikk sin andre stjerne i Michelin-guiden, og ble dermed stående som den restauranten i Norge med flest stjerner.

– Dette får ringvirkninger

Festkvelden skal foregå i Stavangers storstue, nemlig Stavanger konserthus. Selve stjernelanseringen vil foregå i orkestersalen Fartein Valen, og middagen etterpå blir holdt i regi av Spiseriet.

Næringsminister Iselin Nybø er også glad for at Michelin igjen trekker mot Norge.

– Dette er en skikkelig god nyhet og veldig spennende, at Michelin ønsker å legge også neste års arrangement til Norge. Det er et signal om at Norge er i ferd med å plassere seg på det internasjonale matkartet, dette får ringvirkninger. Jeg håper det fører til at flere får øynene opp for Norge og Stavanger som matdestinasjon, og at vi får økt helårsturisme til norske reisemål, sier næringsminister Iselin Nybø, som selv vokste opp bare hundre meter fra stjernerestauranten Omakase i Stavanger.

Powered by Labrador CMS