Her ser du stjernedrysset

Beholder Maaemo sine tre stjerner, Får Heidi Bjerkan og Credo sin første og hvor smeller bomben? Her ser du Michelin-utdelingen live fra 18.45.

Publisert


I kveld er det klart for Michelins årlige stjernedryss, og sendingen sendes direkte på denne linken.

Før resultatene offentliggjøres, er det naturlig nok flere spenningsmomenter sett med norske øyne.

Det flest matkjennere har snakket om er hvorvidt Credo i Trondheim havner på den eksklusive listen. Det er liten tvil om at de aller fleste som har vært gjest hos Heidi Bjerkan mener hun fortjener det, men det gjenstår å se om inspektørene er enig.

Ellers er det også knyttet stor spenning til om Oslo-restauranten À L’aise vil få tildelt sin første stjerne. Ifølge restaurant-guru og foodie Anders Husa vil det være fortjent, men at det likevel ikke er sikkert at det skjer allerede.

Samme Husa spekulerer også i om den stavangerske mat-helten Kjarta Skjelde endelig vil få sin første stjerne på Tango. Skjelde har tross alt bedrevet gourmet-kunst i en årrekke, uten å hanke inn noe stjerne, men kanskje er det i år det skjer.

Langskuddet

Vårt lengste langskudd i denne sammenhengen er restauranten Sjø. Jepp, vi sa det. Sjø. Det høres helt sykt å skrive danskebåten og Michelin-stjerne i samme setning, men vi gjør det likevel. 

Sjø, med Søren West i spissen er hardtsatsende og det mangler ikke på egne ambisjoner. De har rett og slett ambisjoner om Michelinstjerner, i flertall.

Ok, så er det ikke sikkert at de når helt opp denne gangen, men vi utelukker ingenting. Spesielt ikke etter at Michelin-guidens mangeårige sjef Michael Ellis nå er erstattet av den yngre Gwendal Poullennec.

Her kan du se deres reise mot det som forhåpentligvis ender med stjerne.

Hvem tror du får stjerner i Norge?

Powered by Labrador CMS