Århus er vertskap for Michelinguiden sitt 2019-arrangement.

Her skal Michelin-stjernene deles ut

Når årets nordiske Michelin-stjernene deles ut i februar, er det danske Århus som er vertskap.

Publisert

I februar samles stjernekokker, bransjefolk og journalister fra hele Norden i Århus, når en av verdens mest kjente matguider skal dele ut stjerner til nordiske restauranter i ekte Michelin-ånd.

Det er første gang at arrangementet til den nordiske Michelin-guiden holdes et annet sted enn i en hovedstad.

– Vi ser frem til å feire de nordiske restaurantene i Århus til neste år. Her finner du innovative topprestauranter side om side med mindre og enklere restauranter – sammen deler de lidenskapen for de fineste råvarene landet har å by på. Det er blandingen mellom tradisjonell mat, spesielt det berømte smørbrødet, nordiske retter og internasjonal påvirkning, som trekker matelskere til Århus, forteller Gwendal Poullennec, internasjonal direktør for Guide Michelin.

Kanskje er det også et signal om at inspektørene har gått utenfor sine "vanlige hovedstadspor" i arbeidet med årets guide.

18. februar

Utdelingen av Michelin-stjernene skjer mandag den 18. februar med 500 inviterte gjester.

– Vi er veldig stolte over at Michelin har valgt å lansere den nordiske Michelinguiden i Århus. Det er en internasjonal anerkjennelse av den gastronomiske utviklingen som Århus og Østjylland har gjennomgått de siste årene, mye takket være dyktige kokker og lokale råvareprodusenter, sier Jacob Bundsgaard, borgemester i Århus.

Stor betydning

Visste du forresten at Århus i 2015 ble den første danske byen utenfor hovedstaden København som ble tildelt Michelin-stjerner. Samme år vokste byens turisme med 17 prosent. I dag har byen fire Michelin-restauranter.

Powered by Labrador CMS