Leilighetshoteller i vinden

Publisert Sist oppdatert– Det er stor konkurranse på markedet, men vi skryter gjerne av en beleggsprosent på hele 90 prosent i mars på leilighetene. Om vi regner med hotellet er vi nede i 76 prosent. Det er heller ikke dårlig i dagens marked, sier Hjortenberg Nilsen. Han passer på å legge inn at starten på sommersesongen ser lys ut allerede.

– I dag har hotellet 53 hotellrom, restaurant og 14 leiligheter med høy standard og til sammen 122 soveplasser. I skrivende stund utvides leilighetskapasiteten, og det vil komme 12 nye leiligheter til disposisjon innen sommersesongen. Da vil Myhregaarden hotell ha en totaltkapasitet på 146 sengeplasser. Minimum leietid av leilighetene på hverdagene er tre døgn. Gjennomsnittet i dag ligger rundt sju døgn, forteller Anders Hjortenberg Nilsen. Han opplyser at mange av de store firmaene innen Stavangers store olje og gassvirksomhet er gode kunder. Spesielt tyskerne er opptatt av leilighetshoteller.

STOR ETTERSPØRSEL

Han forteller at det er rift om leilighetene på Myhregaarden. I mars for eksempel var beleggsprosenten på hele 90 % og det er det ikke mange hoteller, selv ikke i Stavanger, som kan skryte av. Også sommeren er veldig godt dekket opp.

– Om vi tar med hele hotellet som har 53 rom, var beleggsprosenten i mars på 78 prosent og det er vi fornøyde med, sier Hjortenberg Nilsen.

UTFORDRING

Han innrømmer at alt ikke er bare rosenrødt med å drive leilighetshotell.

– Det er et problem å få rom nok og få businessfolk til å tenke alternativt. Vi har leiligheter med ett til fire soverom. Det er svært varierende hvor mange som bor i hver leilighet, men det er ikke å legge skjul på at det er svært lønnsomt å bo flere i samme leilighet. Han opplever at stamkunder gjerne vil ha sine faste leiligheter og rom nå de kommer tilbake på nye oppdrag. Noe som tyder på at de trives godt

På grunn av en brann, tidlig på 2000, er leilighetskomplekset nytt i 2009, fullt utstyrt med vaskemaskin, oppvaskmaskin og tørketrommel, samt kjøkken der det finnes utstyr til å lage mat selv. Leilighetshotellet fungerer som et hotell, og man trenger i og for seg bare å ta med seg tannbørste og litt klær. Det er og peis som fyres med naturgass, vannbåren varme og søppelhåndteringssystemer. Leilighetene er i tillegg godkjent som leilighetshotell i forhold til det sikkerhetsmessige og har topp moderne slukkeutstyr som sprinkler, brannvarsling og egne adgangskort for å komme inn hoveddøren.

Når det gjelder parkering, så finnes det bilheis ned til kjeller og heis opp til leilighetene.

– Vi foretar også renhold og har vaktmestertjenester. Resepsjonen har vi felles med hotellet, der vi også har frokostsal som gjøres om til lunsjrestaurant på dagen. Det serveres også kveldsmat på hotellet. Det er fullt mulig for leilighetsgjestene å bestille frokost i oppholdet sitt.

I dag bruker vi en fulltids stilling på Leilighetshotellet pluss resepsjonstjenester. Renholdet og vaktmestertjenestene er innleid/outsourcet, noe som fungerer godt og som vi er svært fornøyd med. Det gjelder faktisk både på hotellet og leilighetene våre, sier Anders Hjortenberg Nilsen.

KONKURRANSE

Hjortenberg Nilsen opplyser at konkurransen i Stavanger er tøff. Og at det stort sett er pris det konkurreres på.

– Vi merker at firmaene er på kostnadsjakt. De har blitt mer kostnadsbevisste kunder, men betalingsviljen er til stede. Det blir en del møter med viktige kunder, men det er en viktig og morsom del av jobben, sier Anders Hjortenberg Nilsen.

Han opplyser at det er opprettet et godt samarbeide i Stavanger – både mellom enkelthoteller og mellom Myhregaarden Hotels samarbeidspartnere.

– Vi har et godt sammarbeid med Norsk oljemuseum som tilbyr møteromsfasiliteter til våre konferansegjester, avslutter Anders Hjortenberg Nilsen.

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS