Gammel storhet med nytt innhold

Publisert Sist oppdatert

BT

 

 

Da dagens eier, Viking Gruppen AS, ved Siv Bakke Rivenes overtok var hotellet slitent.

– Min far, Svein Erik Bakke, kjøpte hotellet i 2004, sammen med Asle Thorseth. Han hadde planlagt å gjøre det om til et leilighetshotell, men så kom det ny satsing i Norefjell og leilighetene kom der. Så det ble fortsatt hotell. Da vi overtok hele hotellet ved årsskiftet bestemte vi oss for å satse på oppussing av hotellet. Noen detaljer gjenstår fortsatt, men vi er langt på vei ferdige og kan nå tilby et nyoppusset hotell, forteller Bakke Rivenes og viser rundt i rom med lyse materialer og stilige møbler kombinert med de tradisjonelle gamle møblene som hotellet hadde fra før. Det er satset på variasjon fra salong til salong. Fra skinnmøbler i business-stil i en del, til tradisjonelle bondemøbler i en annen. En kombinasjon som er gjennomført slik at man slipper uheldige stilkollisjoner.

Variasjon

Hotellet har 70 rom i flere størrelser. Fra små enkeltrom via store familierom til suiten som ligger i den gamle doktorleiligheten. Hotellet har hyggelige salonger, spisestuer og en bar. Både salongene og spisestuene er i forskjellige stiler så her kan man nyte kjøkkenets ferdigheter i det rommet som passer anledningen. Sole Hotell Herregaard er omgitt av en flott park. Parken er på over 20 mål og har lang strandlinje mot Krøderen. Innsjøen som gir både rekreasjon og fisk til hotellets kjøkken. Hotellet har egen brygge for passasjerbåten Kryllingen som går i rute på vannet.

Parken har flere sittegrupper samt et lysthus der man serverer kaffe og litt å bite i på sommerne. Hotellet serverer gjerne maten ute, enten fra grillen eller fra kjøkkenet. Det har vært flere større arrangementer der store telt er tatt i bruk.

Mat

Fra spisestuene har man en storslagen utsikt over den nordre delen av Krøderen.

– Vårt kjøkken er kjent for god mat og her legges det mye arbeid i å tilby smakfulle og fristende måltider. Vi serverer tradisjonell mat med litt vri på og er i gang med å se oss om etter lokale leverandører av råvarer for å kunne tilby kortreist mat av god kvalitet. Vi har funnet flere aktuelle leverandører, forteller Kari Durhack. Hun, sammen med sin mann Ralph, tok over ledelsen av hotellet fra første september i år etter lang fartstid i den norske hotellverdenen.Vertsparet Ralph og Kari Durhack med eier Siv Bakke Rivenes mellom seg.

Ny kjede

Sole Hotell har de siste årene vært tilknyttet Norlandia-kjeden. Nå i sommer ble det et bytte og hotellet er nå under paraplyen til verdens største kjede – Best Western.

– Dette har en naturlig forklaring, sier Siv Bakke Rivenes. – Norlandia satser ikke lengre på oppbydning av merkenavnet, og går over til mer drifting av hoteller. Valget falt på Best Western fordi kjeden tillater stor frihet innenfor gitte rammer.

Bakke Rivenes ønsker nå å markedsføre hotellet som et helårshotell for kurs og konferanser samt for familier som vil nyte naturen – enten til fots om sommeren eller på ski om vinteren.

- Vi har basseng som er gratis for hotellets gjester, badstue, lekerom og solarium i tillegg til skistall, badeplass og brygge, sier Siv Bakke Rivenes med et smil og slår ut med armene for å ønske velkommen.


Historien

Sole ble bygget på 1900-tallet som en doktorbolig. Sole fremsto som en flott herregård med et praktfullt hovedhus, stall, småhus og stabbur. Dr. Carlsson hadde både sitt hjem og sin legepraksis her helt frem til sin død i 1956. Frøken Løvold som i alle disse årene hadde vært Dr. Carlssons husholderske, arvet stedet. Hun ble boende på Sole et par år, men solgte så stedet videre til Peder Rosèn. Rosèn bygde ut stedet og i 1966 åpnet han dørene for Sole Turisthotell med 30 værelser.

Siden den tid er hotellet bygget ut i flere epoker, men stedets historie er fortsatt et viktig element. Dr. Carlssons småhus, stabbur og stall er fortsatt å finne på Sole. Hovedhuset rommer i dag en vakker spisestue som tar vare på tradisjonene.

Svein Erik Bakke og Asle Torseth kjøpte hotellet i 2004. De startet med noe oppussing i 2005/2006 før Svein Erik Bakke sin bortgang i 2006. Barna Siv Bakke Rivenes og Ulf Bakke fortsatte å drive hotellet sammen med Asle Torseth ut 2008. 1. januar 2009 overtok Siv Bakke Rivenes og Ulf Bakke hotellet 100 prosent, og eier i dag hotellet gjennom sitt heleide selskap Viking Gruppen AS.

Thumbnail Image: