ROBOT: Den "norske" pannekakeroboten kan lage hvilke som helst motiver.
ROBOT: Den "norske" pannekakeroboten kan lage hvilke som helst motiver.

Lar roboten lage pannekakene

En gründer i Hokksund har utviklet en robot som lager pannekaker som ser ut som Obama, Eiffeltårnet eller Marcus og Martinus, for den sakens skyld. Neste prosjekt er å kunne printe ut sunn mat.

Publisert

Det var et temabilag utgitt av Næringsforeningen i Drammensregionen som gjorde oss oppmerksom på Obama-pannekakene. Og mannen bak pannekakeroboten er Miguel Valenzuela. 42-åringen har meksikanske røtter, men siden 2011 har han bodd i Hokksund med kone og tre barn.

Tidligere jobbet han i et lokalt tech-selskap, men nå har han sluttet for å satse alt på pannekakeroboten.

– Det spesielle med pannekakeroboten er at du selv kan tegne hvordan du vil at pannekaken skal se ut. I tillegg kan du bruke ferdie tegninger og mønster som allerede ligger på pc-en, sier Valenzuela til næringsbladet.

Mange muligheter

Så om du er Obama-fan, Trump-fantast eller bare digger Marcus eller Martinus, så er det mulig å skreddersy sine egne pannekaker. Roboten streker opp bildet og fordeler så røren til bildet på en stekeplate, forteller han, og demonstrer.

Pannekakerøren lages på forhånd, fylles i plastrør og ved bruk av farger og steketid lages de mest utrolige varianter.

Vil utvide til mat

Gjennom et kickstart-program i USA ble det samlet inn 3,4 millioner kroner til pannekakeprosjektet og gründeren innledet så et samarbeid med et New York-basert selskap for å markedsføre produktet. Selve produksjonen foregår i Kina og det selges nå etter sigende 500 modeller av roboten i måneden.

– Det er jo et morsomt produkt for både voksne og barn, og spesielt har interessen fra skoler og fritidsordninger vært stor. I tillegg er det en del restauranter som ønsker å kjøpe maskinen, sier Valenzuela, til bladet.

Han forteller også at han nå er i gang med å utvikle en 3D-printer som skriver ut sunne matprodukter av gulrøtter, poteter, grønnsaker og lignende.

Han fremholder at det er langt fra det viktigste å bli rik på dette.

– Jeg er allerede veldig rik; jeg har en fantastisk familie og jeg bor i et flott land. Det handler om mye mer enn å lage en maskin for å tjene penger. Like viktig er det å få flere barn og unge interessert i matematikk og entreprenørskap og se teknologi på en ny måte, avslutter Valenzuela.